GT 730 ve i5 650 Sisteme Yükseltme

Cyprech

Kilopat
Daha fazla  
Şimdi benim elimde GT730 ve i5 650'den oluşan bir külüstür var.
  • RAM: 8 GB DDR3
  • GPU: GT 730 4 GB 128 bit
  • CPU: i5 650
  • 430W PSU
Ben bu özelliklerden sadece GPU ve CPU'yu değiştirmek istiyorum. Hangi işlemciyi ve ekran kartını alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart belirtin. İşlemci değiştirmeyip GTX 1050 2GB veya GTX 1050 Ti alabilirsiniz. Yeni işlemci almanız demek yeni anakart demek, yeni anakart demek yeni RAM demek . Bu sebeple çok masrafa girmeyin ve GT 1030 veya GTX 750 Ti almayı aklınızdan bile geçirmeyin bu işlemci bu iki ekran kartına darboğaz yapacağından performans fazla düşer. Evet GTX 1050 Tİ'a da darboğaz yapar ama GTX 1050 Ti yüksek grafik ayarlarını kaldırabileceğinden grafik ayarlarını arttırarak ekran kartına yüklenir ve darboğazdan (birkaç oyun dışında) fazla etkilenmemiş olursunuz.

Anakartım markasız olması umarım pek etkilemez anakart hakkında bildiğim şeyler ATX ve 1156 olması. Bir sorum daha olucak benim amacım zaten GTX1050TI almak ama anakart markasız olduğu için takıp takamayacağımı bilmiyorum her ekran kartları anakarta uyar mı ?

Kesinlikle uyacaktır. Her anakartta ekran kartı girişi vardır. Siz o konuda hiç endişelenmeyin. Her anakartta her türden PCI Express girişi bulunur. Zaten GT 730 takmışsınız, GTX 1050 Ti'da takabilirsiniz.

Overclock yapmayı düşünmüyorsanız H81 chipset bir anakart alıp yanında i5 4460 işlemci
alabilirsiniz, yok ben overclock yapıcağım diyorsanız Z97 chipset anakart alıp yanında
i5 4770K ve yanında güzel bir hava soğutma ile rahat olabilirsiniz. Ekran kart olarak
GTX 1050Ti alabilirsiniz sıkıntısız ve rahat kullanabilirsiniz.

Hiç bulaşmasın bence. Alsın bir tane 1050 Ti. En azından ekran kartı sahibi olsun. Oyun oynasın. Sonra yanına sistemini dizer.

Kesinlikle uyacaktır. Her anakartta ekran kartı girişi vardır. Siz o konuda hiç endişelenmeyin. Her anakartta her türden PCI Express girişi bulunur. Zaten GT 730 takmışsınız, GTX 1050 Ti'da takabilirsiniz.
teşekkürler

Anakartınız nedir? Eğer destekliyorsa Aliexpress'ten Xeon X3440 alıp takabilirsiniz. GTX1080 ile birlikte kullananların videolarını bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…