Çözüldü GT 730 vs HD 6850

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BİM

Hectopat
Merhaba,

GT 730 2 GB 128 Bit ekran kartı ile HD 6850 1 GB 256 Bit ekran kartı arasında çok fark var mıdır? Eğer var ise hangisi daha iyidir?

Çözüm
İlk önce ne amaçla sorduğunuzu öğrenebilir miyim? Sadece sorunuza bakarsak, GT730 ekran kartı daha stabil fakat daha düşük performanslıdır (gözlemlerime göre), HD6850 daha az stabil fakat performansı daha iyidir.
Örnek verecek olursak GTA 5 oyununda GT730 ortalama 30-35 FPS alırken (medium ayarlarda), HD6850 ortalama 55-60 FPS alıyor(medium ayarlarda)
Eğer ikisinden birini satın alacaksanız size önerim RX550 4 GB alırsanız daha memnun olursunuz daha pahalı fakat yıllar boyu kullanabilirsiniz.
İlk önce ne amaçla sorduğunuzu öğrenebilir miyim? Sadece sorunuza bakarsak, GT730 ekran kartı daha stabil fakat daha düşük performanslıdır (gözlemlerime göre), HD6850 daha az stabil fakat performansı daha iyidir.
Örnek verecek olursak GTA 5 oyununda GT730 ortalama 30-35 FPS alırken (medium ayarlarda), HD6850 ortalama 55-60 FPS alıyor(medium ayarlarda)
Eğer ikisinden birini satın alacaksanız size önerim RX550 4 GB alırsanız daha memnun olursunuz daha pahalı fakat yıllar boyu kullanabilirsiniz.

Çözüm
Hocam ben GT 730 ekran kartına sahibim ancak 150 TL bütçeye bir HD 6850 gördüm. Onu alıp GT 730'u satmayı düşündüm. Ama HD 6850 ekran kartının VGA girişi olmadığını gördüm. Yani o kartı satın alırsam birde dönüştürücü satın almak zorunda kalacağım ve sanırım bu yüzden vazgeçtim. Birde konuyu açma sebebim internette ki karşılaştırmalarına baktım ancak sayılsal değerlerin FPS olarak karşılığını anlamadığım için sormak istedim. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı