GT 740 düşük FPS

Fatih Karapınar

Centipat
Daha fazla  
i5 10400F
GT 740
16 GB 2133 MHz
PC özellikleri bunlar. İşlemci iyi bir işlemci, RAM de yeterli. Ekran kartı sıkıntılı biraz ama 4 GB RDR2 de 10 FPS bile alamıyorum, diğer oyunlarda da aynı şekilde hep düşük FPS alıyorum. Nedeni ne olabilir? Tüm driverları vesaire her şey tam ve yüklüdür.

Son düzenleyen: Moderatör:
RDR 2 için durum normal. Ekran kartının 4 GB VRAM'e sahip olması hiçbir şey ifade etmiyor. 4 GB VRAM'i kullanabilecek kadar güçlü bir kart değil zaten. Başka hangi oyunlarda denediniz?

Vallahi ben GT 730 kullanıyorum overclock yaptım ama tam değil tam değerlerini bulamadım henüz ancak ben. Bile 28FPS falan alıyorum düşük ayarlarda. Eğer ki tam değerleri bulup tüm Config'leri yapıp Windows'u minimuma çekip APU+GPU aynı anda kullanırsan 50-60FPS rahat alırım. Hatta hiçbir şey ihtiyacım olmadan overclock tam değer bulabilirsem en az 20FPS sağlar 50-60FPS rahat oynarım.
Sende overclock yap sen sadece overclock yapsan en az 50 fpz alırsın. Tabii ki düsük ayarlarda.

RDR 2 oynamak istiyorsan. Tüm ayarları düşükte tut. Çözünürlüğü 768P veya 720P yap. API olarak Vulkan kullan. DX 12 daha stabil ancak 5 - 6 FPS kadar fark var Vulkanla arasında.

RDR 2 için durum normal. Ekran kartının 4 GB VRAM'e sahip olması hiçbir şey ifade etmiyor. 4 GB VRAM'i kullanabilecek kadar güçlü bir kart değil zaten. Başka hangi oyunlarda denediniz?

Valorant'ta eski sistemimde, (i3 4160+GT 730) 100 FPS civarı alırken bu sistemde de aynısını almaktayım. Ayrıca Battlefield 1'de de düşük ayar+düşük çözünürlükte oynuyorum aksi takdirde kasıyor.

RDR 2 oynamak istiyorsan. Tüm ayarları düşükte tut. Çözünürlüğü 768p veya 720p yap. API olarak Vulkan kullan. DX 12 daha stabil ancak 5 - 6 FPS kadar fark var Vulkan'la arasında.

Yaptım her şeyi en düşüğe aldım 10 FPS göremiyorum.

Overclock yapma şansım yok maalesef bu PC'de çünkü PC'yi bu yazlık ödünç aldım onun dışında bir çözüm var mıdır?

Yok. Windows 7 ye geçersen ve herşeyi eprformansa alirsan ancak o da 9 10 fps sağlar değmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…