Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Forumda yeniyim. Size sormak istediğim bir soru var. Asus marka bir ultrabook'um var. Modeli S551L. 1 hafta öncesine kadar her şey normaldi oyunlarda iyi FPS alıyordum kasma sıkıntım yoktu ama şu 1 hafta içinde oynadığım oyunlar kasmaya başladı. 300 FPS aldığım oyundan şu an 60 FPS alıyorum Windows 10 kullanıyorum. En son bir güncelleme geldi ve o güncellemeyi yaptıktan sonra FPS'im düştü. Format attım tüm driverlar'ı güncelledim yine de düzeltemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Windows 10 64 bit
8 GB RAM
Nvida geforce 740m (2GB)
İntel İ7 işlemci
İntel HD Graphics 4400 (2GB)
Merhaba
Sıkıntının kaynağı win10 güncellemesidir. Pc ne sıfır kurulum UEFİ yaptıktan sonra win10 kur. Ardından win10 güncellemelerini kapat, kapatmazsan sorunun aynen devam eder. Aynısını bende yaptım kesin çözüm.
Herhangi bir işletim sistemi güncellemesinin oyunlardaki fps düşüşüne yol açacağını sanmam. Tabii bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Kaspersky'ın son sürümü ile sağlam bir tarama yapın.
Dvr ı kapatabilirsin Xboxd. Windows araba yeine xbox yazın. Ondan sonra ayaralar kısmına gelin Xbox uygulamasından.DVR'yi kapat yazar onu kapatın Sorun düzelecektir.Kolay Gelsin.