Arkadaşlar merhaba. Benim bilgisayarım çoğu oyunun gereksinimlerini karşılasa bile kasıyor. Sorum büyük ihtimalle ekran kartımda. Bu arada maalesef Casper bilgisayarım Sol tarafta aşırı bir ısınma oluyor. Başta dediğim gibi karşılasa da oyunları optimize etsem de çoğunlukla kasıyor arada akıcı bir oyun oynuyorum. Mesela GTA V'de benchmarkta 60 fps civarı alıyorum ama oyunun çoğu kasarak geçiyor ve deliriyorum. Sizce çözüm nedir?
Donanımım:
i5 4200M 2.5 GHz dört çekirdekli işlemci
GT 745M ekran kartı 2 GB 128 bit
8 GB DDR 3 RAM
Şimdiden teşekkürler
Çözümü yok kardeş. Bendede aynı sistem var sadece işlemci 4702MQ. Aşırı ısınmadan kaynaklanıyor. İyi bir termal macun ve soğutucudan başka çare yok sanırım.
Yazın yeni PC tolayacağım bu PC yi iade ettim. Alalı 1 sene oluyor ama aşırı ısınmadan dolayı sürekli servise veriyorum ve en sonunda yazılım hatasından dolayı olduğunu kabul edip PC yi geri almayı kabul ettiler. Sende de öyle mi bilmiyorum ama bende şöyle bir sıkıntı oluyordu. Fan temizliği yapılmasına rağmen PC nin fanı 80-90 derecelerde durup durup çalışıyordu. En sonunda teknik servis yazılım hatası olduğunu kabul edip PC yi geri aldı böylece.