GT 840M Sistem VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR Hatası

Buğra Güvez

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu konuyu oluşturmadan önce bayağı uğraştım düzeltmeye ama tekrar bu sorunlar karşılaşınca konu açma gereği duydum. Anlatım biraz uzun olucak gibi. İlk defa konu açıyorum bu arada konu gereksizse kusura bakmayın :(

Ekran kartı: Nvidia GeForce GT840M
İşletim sistemi: Windows 10

Öncelikle laptopumun işletim sistemi Windows 8.1 di ve ekran kartı sürücüsü güncel değildi, ondan olabiliceğini okumuştum bir forumda. Ama güncelleyemedim PC sürekli bu hatayı verdiği için. Birkaç kere PC yi sıfırladım ama düzelmeyince format attım.Windows 10 yükledim.
Tüm sürücüleri tek tek kurdum sırada Nvidia ya geldi. Sürücüyü aygıt yöneticisinden güncellemeyi denedim ama sürücüsü bulunamadı dedi. Nvidia nın sitesinden modeli ve işletim sistemini seçerek indirdim. Sürücüyü kurarken uyumlu olmadığını söyledi kurulmadı. Daha sonra tekrar denediğimde kurulmaya başlandı ama kurarken tekrar bu mavi ekran geldi.

Sorun ne olabilir ? Donanımsal bir sorun olabilir mi ?

Adsız.png

1.png

2.png

3.png

4.jpg

Son düzenleme:
VIDEO_DXGKRNL FATAL ERROR genelde sürücü yüklemeye çalışırken oluşan bir sorundur ve kayıt defterindeki 0X113 hatalı kayıt girdilerini onararak düzelir. CCleaner indirin ve kayıt defterini onara basın. Sonra tekrar sürücüyü kurmaya çalışın. Kayıt defterini onarmaya başlamadan önce sisden yedek almak için izin isteyecek. Yedeği masaüstüne kaydedin.

Dediğinizi yaptım ama Nvidia aynı hatayı verdi. Uyumlu grafik donanımı bulunamadı yazıyor.

Bu arada kayıt defterinde düzeltilemeyen 2 sorun var. Sorunlar çözüldü diyor fakat tekrar taradığımda hep bu iki sorun duruyor. ActiveX ve Class sorunu.

Adsız.png

Merhaba öncelikle aygıt yöneticisinde yanlış yere bakmışsın, görüntü bağdaştırıcı kısmında 840 m gözüküyor mu onu bir kontrol et, ikincisi nvdia sitesinden manuel olarak da sürücüyü bul indir, otomatik bulmasını sağla onunla da indir ardından aşağıda vereceğim programı kur ve onunla kayıt defterini tara ve bulunan sorunları çöz de, sonrasında indirdiğin driverleri kurmayı tekrar dene.
Yok gene olmuyor ise ekran kartının Pcı ında bir problem olabilir düşürdüğünde veya darbe aldığında, bundan ötede yapacağın şey servise gitmek olur zaten. Saygılar geçmiş olsun.

Wise Registry Cleaner

Dediğiniz programı indirdim, kayıt defterindeki sorunları temizledim tamamen. Ama gene yüklenmedi sürücü. İlk resimdeki gibi Uyumlu grafik donanımı bulunamadı yazıyor.

CPU-Z ekran kartını görüyo
Adsız.png

Gördüğüm kadarıyla ekran kartın aygıt yöneticisinde gözükmüyor, buda demek oluyor ki büyük olasılıkla ekran kartın ve ana kartın arasında bir sorun var. Aygıt yöneticisinde gözükmeden hangi driveri indirirsen indir aynı sonucu alırsın gene. Ekran kartını göremediği için doğal olarak driver kurulumu da göremiyor ve bu yüzden de yükleyemiyor. Mutlaka bir servise göstermen gerekiyor, ekran kartın pcı dan ayrıldıysa ve hasar aldıysa bunu da ancak servis yapar.

Kardeşim maalesef Casperler de normal biosu güncellemek işkence, görüntü biosu güncelleme ise bir hayalden öteye gitmez. Normal bisounu güncelleyemeyen bir firma kaldı ki görüntü biosunumu güncelleyebilecek.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı