GT 840M tabanlı notebook oyunların ekran kartını görmeme sorunu

Mazi

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Lütfen üşenmeden tüm yazımı okuyun:

Uzun zamandır kullanmakta olduğum windows 8.1 64 bit, Nvidia Geforce Gt840m ve Intel Hd Graphics 4600 ekran kartına sahip olan ProBook laptopumda oyun oynama kararı vererek başta LOL olmak üzere Slender The Arrival vb. oyunlar indirmiştim. Lol'de oyuna girerken "bilinmeyen bir direct hatasından ötürü oyuna girilemiyor" hatası aldım. Slender'da ise oyun açılıyor, ancak siyah ekran geliyor ve sadece oyunun sesi duyuluyordu. Netten araştırma yapmamın neticesinde bu sorunları halletmek için denediğim ama işe yaramayan çözümler:

-Hem entegre hem de harici ekran kartı driverlarını silip sitesinden güncellerini kurdum. Olmadı driver pack solution, driver booster gibi programlarla da ayrı ayı silip tekrar güncelledim.

-Directx 11'i güncellemeyi düşündüm. Ancak dxdiag'a girdiğimde directx 11'in zaten kurulu olduğu belirtilmekteydi. Ben ne olur ne olmaz diye onu da kurdum.

-Oyunları hem entegre hem de harici ekran kartıyla çalıştırmayı denedim.(Oyunları nvidia yönetim panelinden "yüksek performanslı nvidia işlemci ile çalıştır" olarak ayarlamıştım.)

-Sağ tık uyumluluk modundan windows 8, windows 7 vb. tüm işletim sistemleriyle oyunları açmayı denedim ama nafile.

-Aygıt yöneticisinden "devre dışı bırak diğer ekran kartını aktifleştir" metodunu denedim, işe yaramıyor.

-Dxdiag'ta ve cpuız gibi programlarda ekran kartlarının görünüp görünmediğine baktım. İkisi de görülüyordu(entegre ve harici)

-Entegre'yi devre dışı bırakınca dxdiag'ta ekran kartı yok gözüküyor. Nvidia geçiş olmuyor.

-Format atmayı tavsiye etmeyin. Format atmak dışında tüm çözümlere açıyım.

Farklı sorunlar:

-hdmi ile laptopu televizyona bağlayınca nvidia ekran kartı devreye girmiyor. Ve ekranları "yinele" yazısına tıkladığımda laptopunuz bunu desteklemiyor hatası alıyorum. Ama hdim ile görüntü alıyorum. Tabi sadece televizyon ya da laptoptan. İkisine birden görüntü verilemiyor.

Ve son olarak Age of empires 3 oyununu açmaya çalışırken almış olduğum hata yazısı:

Age of Empires III requires at least a 64 MB video card. This computer appears to have a 0 MB video card. If you wish to upgrade your computer, please contact your computer manufacturer for any necessary assistance.

Benim düşünceme göre;

-Oyunları açmaya çalıştığım zaman hem entegre hem de nvidia ekran kartı devreye girmediği için hiçbir oyunu oynayamıyorum. Oyunlar ekran kartlarımı görmüyor.

Asıl beni şaşırtan nokta:

-Oyunları nvidia yüksek performanslı işlemci ile çalıştırdığımda sağ altta Nvidia GPU etkinliğinde oyun gözüküyor. Yani oyun nvidia ile çalışıyor aslında, ama hiçbir şekilde açılmıyor. Açılsa bile sadece siyah ekran geliyor.(Oyundan sesler duyuluyor.) Entegre ile açmaya çalıştığım zaman da aynı sorun...

Keşke yardımcı olsaydınız. O kadar konuya bakmanıza karşın kimseden tık yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…