GT 940M i7-6500u sistemde Minecraft'ta chunklar yüklenirken 10-20 FPS oluyor

TurkishEGO

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yıllardır tozlu raflarda duran Casper Nirvana NB 15.6 adında bir laptop buldum laptopun herhangi bir sorunu yok sistem özellikleri ise.
Intel Core i7-6500u
NVIDIA GeForce GT940M.
12 GB DDR3 RAM.
Fury 128 GB SSD.

Sodium, lithium gibi neredeyse bütün optimizasyon modlarını kurup bir de oyuna 6 GB RAM vermeme rağmen oyunu açar açmaz chunklar yüklenirken 10 20 FPS oluyor chunklar yüklenir yüklenmez 150-160 arası FPS alıyorum oynanabilir düzeyde gibi görünse de her hareket ettiğimde chunk yüklendiği için sürekli olarak FPS kaybı oluyor. Mouse yazılımından 500 Hz değerini seçtim düzelmedi, chunkları en düşüğe indirdim yine düzelmedi. Herhangi bir shader kullanmıyorum bu laptopa yükseltme yapsam düzelir mi ve hangi parçasını değiştirmeliyim? Bunun nedeni nedir?

Sodium hiçbir işe yaramaz OptiFine indirin deneyin.

Driver yüklü mü?

Maalesef pek bir şey yapabileceğinizi zannetmiyorum 1.12.2 gibi eski sürümlere dönmediğiniz sürece. İşlemci 2C/4T olduğundan dolayı berbat performans verecektir. İşlemciye i7 6. nesil yazılmış ama resmen isim kandırmacası var.

İşlemciyi değiştirmek mümkün mü bütçem var laptopu tekrar kullanılabilir hale getirmek istiyorum.

İşlemciyi değiştirmek mümkün mü bütçem var laptopu tekrar kullanılabilir hale getirmek istiyorum.

Muhtemelen hayır laptoplarda işlemci değiştirme çok kısıtlı, masaüstü olsaydı olur derdim. Laptopunuz hakkında olarak kesin bir bilgim yok.

Hocam Sodium OptiFine'dan bin kat daha iyi ha bir fark varsa söyleyin nedenini bilmeden neden kurayım.

Hocam ikisini de deneyimledim OptiFine daha akıcı güzeldi Sodium'la oynanış olarak yok ikisini de denedim OptiFine daha akıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…