GT 940M sistem düşük oyun performansı

Batuhan Bye Bye

Decapat
Merhaba arkadaşlar, bugün canımı sıkan bir konu üzerinde duracağım. İşte bilgisayarımın özellikleri
  • 12 GB RAM
  • İntel i5 2.40 GHZ (Turbo boost ile 2.80 GHz oldu)
  • Ekran Kartım Nvidia Geforce 940M
Bunları verirsem yeterli olacağını düşünüyorum. Bu ayarlarla zar zor CS:GO'da orta ayarlarla oynayabiliyorum. Bence bu sistem özelikleri gayet iyi. Peki neden zar zor orta ayarlarla oynatıyor? Dust 2'yi saymıyorum bile. Bu arada bilgisayarım çok ısınıyor soğutucu da aldım fakat sorun devam ediyor. Ne yapmalıyım önerileriniz var mı? Bu sorun son günlerde canımı çok sıkmaya başladı.(Belirttim fakat bilgisayarım dizüstü bilgisayar)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayni cihaz bende mevcut dostum pc çöp bunu kabullenmemiz lazim. Suan giris seviyesi oyuncu laptoplari bile bizimkinin cok ustunde.

Ciddi olamassınız.Bu özellikler güzel özellikler. Ben bunu zamanında 3.000 TL ye aldım şimdi 5.000 TL az paramı özellikleri cidden kötümü??? bunun sebebini ısınmaya bağlıyacağım.
Hatta Marka şu Asus X555UB Kötümü cidden bir bakın??

Mükemmel değil ama at çöpe bir üründe değil. GTA 5 gibi bir oyunda orta ayarlarda makul performans veriyor. CS çok zorlamasa gerek. Muhtemelen arkadaşın dediği gibi ısınmaya dayalı bir problem olabilir. Bir yılın üzerinde bir temizlik görmediyse temizlemenizi tavsiye ederim.

Bilgisayarın aynısı bende var 2-3 yıl önce bu bilgisayar piyasadaki bütün oyunları gayet iyi açıyordu fakat günümüzdeki oyunlarda grafik açısından yükseltildiği için sistemlerimiz düşük kalıyor ne kadarda RAM yüksek olsada Ekran kartımız düşük kalıyor ve oyuna gelen devamlı güncellemelerle kartımızın verebileceği performansta düşüyor haliyle bu durumda yapabilecek pek fazla birşeyimiz olmuyor düşük ayarda CS:GO ' da tatmin edici bir performans alabilirsiniz fakat sizi görüntü açısından pekte tatmin etmeyedebilir.

CS GO için çöp falan değil. 940M şu anda laptop için hâlâ iş görür bir kart. 3000 TL'ye satılan laptoplardaki Radeon 530'lar çok iyi sanki. Sorununa gelirsek CS GO'da FPS'yi 60'a sabitle. Böylelikle daha az ısınır. MSI Afterburner indirip oynarken sıcaklığını ölç. 90-100 derece arası ise cihazını temizletmen gerek. Toz dolduysa soğutucu işe yaramaz.

Arkadaslar ayni cihaz bende de var asus k555ub hatta çöp dedigim son cikan oyunlari maalesef oynayamiyorum o yonden çöp dedim. Yoksa gta 5 ortayuksek arasi 40-45 fps ye oynatabiliyor. Ben alali nerdeyse 2 yil oldu freedos olarak aldim 1750 ye suan ama piyasasi baya artmis gercekten. Biraz agir yazmisim k.bakmayin

Bilgin varsa kendin halledebilirsin çok zor değil. Kendi modelini yazarak temizleme videolarını izle. Bir büyüğün olsun yanında (tercihen baban) toplayamazsan birlikte toplayamadığınız için sana patlayamaz. Ama dediğim gibi biraz anlıyorsan çok rahat temizleyebilirsin. Cidden korkuyorsan da en fazla 50 lira alırlar. Her bilgisayarcı yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…