GT 9600'den GT 730'a geçmek mantıklı mı?

İLKELADAM

Decapat
Bütçem çok yok, 300 TL civarı ve 300 Watt PSU'um var GT730 kartına geçmeye karar verdim. İzlediğim testlere göre CS:GO ve PUBG Lite performansı benim için yeterli ama kullandığım kart ile karşılaştırmasını bulamadım, ama kartım DX10 olduğu için PUBG Lite oynayamıyorum PUBG Mobile'de ıse yeterli performansı alamadığımı hissediyorum. Konya'da yaşadığım için burada bulabildiğim en uygun kart bu ve bununla CS:GO'da 1024X768 oynuyorum. 100 FPS'in altına düşmediğini gördüm benım kartım 50 FPS'nin altına düştüğü oluyor, kartın ekstra güç girişi olmadığı için PSU değiştirme olayı olmadan bir süre idare etmek istiyorum ama eski kartımdan daha düşük güç tüketmesi performansı daha az olacak gibime geliyor. DX sürümü güncel olduğu için tercih ediyorum. Oynayacagım oyunlarda yeterli performansı verir mi?
Oyunlar:
CS:GO.
PUBG Lite.
PUBG Mobile.
ETS 2.
Gibi klasik oyunlar.

Sistemim:
Xeon 3440 3.6 GHz OC.
Ramtech T6 Ultra CPU cooler.
4+4 8 GB 1600 MHz RAM.
H55 ms2 anakart.
120 GB SSD.
750 GB HDD.
300 Watt platoon PSU.

Tabii ki mantıklı olabilir, ama ben geçen haftalarda 2. el 370 TL GTX 750 Ti görmüştüm. Bence 2. ele bir bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi GT730? DDR3 olan mı DDR5 olan mı? DDR3 ise CSGO'da genel olarak 80-100 FPS verse de Dust 2 gibi sıkıntılı haritada midde 60 FPS veriyor (bazen 50). Mirage'de ise 80 altına zor düşüyor.

Konya demiş ama bende Konya'da oturuyorum ve Konya'da ikinci el kartlar sıfır parasına satılıyor ama yine de bir araştırın arkadaş için.
O hesapta ban yedim, evet. DDR 3 olan inşallah moderatör görmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
ETS2 düşük ayarlarda 60-70 FPS. Orta ayarlarda 40 FPS civarı veriyor.
Pubg Lite en düşükte veya ortada 50-60 FPS.
Pubg Mobile oynamadım ama PC'de kasıyor. Optimizasyonu kötü galiba.
CSGO ise haritadan haritaya değişiyor. Genel olarak 80 FPS.

Üstüne 100 TL daha koyup 2. el rx460/gtx 750 Ti almanız çok daha iyi olacaktır. Artıramam derseniz GT730'u sıfır almak mantıksız bence.

Hocam 2 yıl boyunca GT730 DDR3 kullandım. Kesinlikle tavsiye etmem. O parayı çöpe atın daha yararlı olur bu kadar net. Üzerine biraz daha ekleyip GTX 750 TI alın. 2 yıl boyunca bir kere bile sevindirdiğini hatırlamıyorum.
Eğer DDR3 olan ise oyunlardaki FPS'leri yazarım ortala olarak.
Sen de mi GT730 DDR3 mağdurusun? Allah kurtarsın kardeşim.

GT 730 ikinci el ama 100 lira daha koyup RX 460 yok maalesef RX460 için 600 TL 1050 için 700 GTX960 için650 gibi uçuk rakamlar istiyorlar. Yani ya giriş seviyesi ya da RX570 başka ilanlar pahalı herkes kartını 2080 Ti falan sanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…