GT1030 ve R3 1200 sistem önerisi

Bütçe
2000 , 2500

Cihan Sarsılmaz

Hectopat
Öncelikle selam arkadaşlar, elimde GT 1030 2gh lp OC ekran kartı var. Bu ekran kartına Ryzen 3 1200 işlemci ile anakart, 8 GB RAM, 480GB SSD ve 500W PSU istiyorum. Yalnız anakartım ileriye yönelik olmasını istiyorum. Yani ileride iyi bir işlemci ile iyi bir ekran kartı alıp sistemi direk canavar yapmak istiyorum. Fakat şu anki şartlar altında böyle bir sistem toplayabilirim. Bütçem ortalama 2000 TL civarında. Tavsiye verecek arkadaşlar lütfen ürünlerin linkini verebilirse çok iyi olur.

SSD 240GB ama.

Öncelikle selam arkadaşlar, elimde GT 1030 2gh lp OC ekran kartı var. Bu ekran kartına Ryzen 3 1200 işlemci ile anakart, 8 GB RAM, 480GB SSD ve 500W PSU istiyorum. Yalnız anakartım ileriye yönelik olmasını istiyorum. Yani ileride iyi bir işlemci ile iyi bir ekran kartı alıp sistemi direk canavar yapmak istiyorum. Fakat şu anki şartlar altında böyle bir sistem toplayabilirim. Bütçem ortalama 2000 TL civarında. Tavsiye verecek arkadaşlar lütfen ürünlerin linkini verebilirse çok iyi olur.

Ryzen 3 2200G
B450 anakart veya H310M
Kingston 8 GB RAM
Toshiba 480 GB
Hadron PSU olabilir

Anakart konsunda ileriye dönük olması için B450 serisi kullanın.
Bütçeyi bir tık arttırırsanız R5 1600 AF olabilir.
Bende yeni sistem topladım 8RAM kullanıyorum fakat AMD için 8 yetersiz mümkünse 16 RAM kullanın.
PSU High Power vs kaliteli +80 sertifikalı en az 500W olmalı tabii daha üstü olursa iyi olur.
SSD olarak o bütçede normal 250 GB SSD kullanabilirsin M.2'ye şu an için gerek yok.

Hocam arkadaş elimde GT1030 var demiş siz yanlış anladınız olayı.

SSD 240GB ama.

Sistem güzel gözüküyor fakat bir sorum olacak. PSU için Aerocool iyi bir marka mı? Pek PSU'dan anlamamda.

Anakart konsunda ileriye dönük olması için B450 serisi kullanın.
Bütçeyi bir tık arttırırsanız R5 1600 AF olabilir.
Bende yeni sistem topladım 8RAM kullanıyorum fakat AMD için 8 yetersiz mümkünse 16 RAM kullanın.
PSU High Power vs kaliteli +80 sertifikalı en az 500W olmalı tabii daha üstü olursa iyi olur.
SSD olarak o bütçede normal 250 GB SSD kullanabilirsin M.2'ye şu an için gerek yok.

Hocam arkadaş elimde GT1030 var demiş siz yanlış anladınız olayı.

R5 1600 AF bende düşündüm fakat ileride zaten işlemci ile ekran kartını değiştireceğim. O yüzden çok masrafa da girmek istemiyorum. Şu anlık 8 GB bütçem için uygun olacaktır. Sistemi dizdikten sonra 16 GB yaparım muhtemelen.
Benim de aklımda B450 var.

Son düzenleme:
Sistem güzel gözüküyor fakat bir sorum olacak. PSU için Aerocool iyi bir marka mı? Pek PSU'dan anlamamda.

R5 1600 AF bende düşündüm fakat ileride zaten işlemci ile ekran kartını değiştireceğim. O yüzden çok masrafa da girmek istemiyorum. Şu anlık 8 GB bütçem için uygun olacaktır. Sistemi dizdikten sonra 16 GB yaparım muhtemelen.

Benim de aklımda B450 var.
Aercool çok iyi bir marka değil hocam.

Peki arkadaşın atmış olduğu sisteme uygun, yüksek fiyatı olmayan PSU link atabilir misiniz?

Aerocool kalitesiz bir marka değil patlama çatlama gibi olayları yoktur ama bir FSP kadar da kaliteli değil. Bütçe varsa tabii FSP alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı