GT420 Ani GPU Kullanımı ve FPS Düşüşü

Emre5959

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhaba,
  • Asus GT420 2GB 128Bit
  • Core 2 Quad 6600 (2.7Ghz O.C'li)
  • MSI G41M-P33 Combo
  • 2x2Gb ddr2
  • Samsung 120Gb 840Evo SSD
  • 1TB Caviar Blue HDD
  • 8.1 32Bit
  • HP vs17e Monitör (8Yıllık, 1280x1024)
Not: Ekran kartım güncel.(12 Aralık'taki sürücü)

Resimde de göründüğü gibi tüm oyunlarda rastgele olarak "GPU Usage" kısmı %99'dan %3-5'e kadar düşüyor ve normalde 30 fps ile oynadığım oyunu 5 fps ile oynamaya başlıyorum. 20-30 saniye sonra GPU Usage kısmı %99'a yeniden çıkıyor ve kasma olmadan oynuyorum, 1 dakika sonra aynı şey yeniden başıma geliyor. Bu böyle rastgele olarak düşüp artıyor ve buna bağlı olarak fps düşüyor.

Bu sorunlar; BattleField3 (Origin'de orijinal) , Far Cry 3 (Steam'de orijinal), Spider Man Web-Of-Shadow vb. oyunlarda denedim, hepsinde bu sorun var...

Eğer olmazsa R7 260X almayı düşünüyorum, şuan elimde param yok, biriktirmem lazım ve 2 ay'da anca yapabilirim, o yüzden "Yeni ekran kartı al" demekten kaçınırsanız çok sevinirim...

@Recep Baltaş abi yardım edersen çok sevinirim, bu arada severek izliyorum abi

Son düzenleme:
  1. Temiz bir kurulum ile 8.1'i 64 bit kur. 4GB belleğin var ama 32 bit yüzünden 3.25 kullanıyorsun, 750MB'tı heba etme, yazıktır.
  2. En son sürücüyü indirip kur.
  3. Orijinal oyunların son güncellemelerinin yapılı olduğundan emin ol.
  4. Korsan oyunlara da eğer varsa patch atıp çalıştırmayı dene. Mümkünse onları da orijinal al.
  5. İşlemciye başarılı şekilde OC yapamamışsın anlaşılan. Çekirdek hızı 2.4'ü geçmiyor. BIOS'u sıfırla.

• Şimdi biraz işlerim var ama işlerim bitince hemen 64 Bit'e geçeceğim.
  • En son sürücü kurulu, fakat anakartı 1 ay önce aldım, hiç BIOS update yapmadım.
  • Orijinal oyunlarda da sorun var, oyunlar güncel.
  • Denedim crack, fix vb.
  • Cpu Z'den baktığımda 2.699Mhz olarak gösteriyor? Başarılı değil mi bu?
  • Monitörüm; HP vs17e (8 yıllık monitörüm, 1280x1024)

Son düzenleyen: Moderatör:
2.7 GHz gözüküyor CPU-Z'da ama bu işlem Windows'a yansımamış. Windows 2.4GHz kullanıyor halen daha işlemciyi maksimum.

2.7 GHz gözüküyor CPU-Z'da ama bu işlem Windows'a yansımamış. Windows 2.4GHz kullanıyor halen daha işlemciyi maksimum.
Peki Windows'a bunu nasıl 2.7 gösteririz?

Bu arada monitörüm eski, bu sorun teşkil edebilir mi?

Bu arada biostan Intel SpeedStep'i disabled yaptım ve 2.7Ghz olarak görüyor, Windows işlemciyi.

Sorun hala BF3(origin)- Spider Man Web of Shadow gibi oyunlarda devam etmektedir...

Yok mu sorunu mu çözecek birisi? @Recep Baltaş konuya bekleniyor...

@Cengiz Çelik, @Recep Baltaş abi yardımlarınızı bekliyorum, bu arada söyliyeyim Cpu kullanımı %90lara çıktıgı zaman Gpu kullanımı düşüyor... Darboğaz sanmıyorum, GTX750Ti'ye darboğaz yapmıyorken bu işlemci... Acaba işlemci bozuk olabilir mi? Yani bozuk olursa ne olur? Bozuk olma şansı var mı?

Sorunun cevabını yazayım yıllar geçse de. İşlemci frekans düşürüyormuş o sırada bunuda throotlestop programıyla çözmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…