Asus k53sv-581d laptopta bir süredir nvidia gt540m kartı çalıştıramıyorum.
Önceleri kart devreye girerken ya mavi ekran veriyordu ya da oyuna girince renklerde karmaşa oluyordu. Belli süre Nvidia'yı kullanmayıp İntel hd 3000'le idare ettim..
Şuan ise çeşitli sürücüler (en günceli 337.88 dahil) denemelerimde ekran kartı devreye girerken, ya mavi ekran ya da Nvidia error code 8 opengl hatalarını veriyor. Elimden geldiğince durumu açıklamaya çalıştım. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Garanti süresi geçti.
Oyuna girebilmeyi bırakın Chrome'u bile Nvidia ile açamıyorum.
Dump linki çalışmıyor. Aida64 rapor'u tam değil. Kullandığın şuanki sürücüyü belirtmemişsin. Bıos'un güncel mi? Format atıp vereceğim sürücüleri kurarsan ve hala sorun olursa(Ayarları kurcalamadan) servise gitmesi lazım.
Ekran kartında sorun gözüküyor ancak sağlam bir sistemde daha iyi sonucu buluruz. Win8.1.1'i kurun.
Eğer Win7de denemek isterseniz şunları yapın:
ATK sürücünü güncelle, AHCI ve usb 3 sürücülerini güncelle, Bluetooth sürücünü güncelle.
Şimdi en önemlisi bu dediklerimi doğru yap:
Civ 5 oynadığında bu hatayı alıyorsun gözüküyor. Onu ve meavi ekranı düzelecek büyük unsur altta dediklerimi yapmandan geçiyor.
Forumda "DDU" bul, DDU ile İntel ve Nvidia ekran kartını kaldır. Sonra ilk olarak bunu kur:
1.Link
Sonra bunu bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra kur.
2.link
Bunu da kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlat.