GT630 ile oyunlarda donma

Alperen YAVUZ

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yeni ekran kartı aldım Asus GT630 fakat ekran kartını almadan önce anakartın ekran kartı yerine takıyordum görüntü kablosunu. Ekran kartı olmadığından onu destekleyecek bir program yüklemişlerdi bilgisayarıma. Dün yeni ekran kartını taktırdıktan sonra herhangi bir oyuna gireyim dedim ve Wolfteam isimli silah oyununa girdim fakat bana göre ekran kartı anakartta hiç takılı değilken daha az kasıyordu oyunda. Ekran kartını taktıktan sonra oyunda donmalar olmaya başladı. En düşük grafik ayarında bile donuyor. Sorun ekran kartında değil kesinlikle. Eski ekran kartını taktım driverleri yükledim yine aynı donma oyunda. Ekran kartını, HDD'yi ve PSU'yu yeniledim. Sizce neden böyle bir sorun yaşıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci üzerindeki fan işlemciyi soğutmada başarılı değilse oda yapabilir.

İşlemci üzerindeki fan işlemciyi soğutmada başarılı değilse oda yapabilir.

Daha 1 aya kadar sıkıntı yaratmayan işlemci fanının şimdi yaratacağını sanmıyorum ama göz önünde bulunduracağım önerini. Aman işlemcide sorun olmasında.

Aynen ama bazen oluyor öyle şeyler bir parçayı değiştirdikten sonra çıkıyor karşı.

Bilgisayarı toplayalı 15 gün oldu ve aldığım günden beri şöyle bir problem var. Normal kullanımda (nette, video izlerken, müzik dinlerken vs.) hiçbir problemim yok. Ancak oyun oynamaya kalkınca bazen yarım saat içinde bazen bir kaç saat içinde ekran donuyor ve hapörlörden cızırtılı bir ses geliyor. Ekran kartı driver ı vs. her şey günceldir.

Sistemim şöyle;

Intel i7 4770 3,4 Ghz
Nvidia GeForce GTX 660
(4x2) GB Kingston HyperX DDR3 1600 Mhz
Gigabyte Z97-X Gaming 5
WD 1TB 7200Rpm
OCZ 650 watt

Ekran kartın işlemcinin yanında sönük kalmıs belki oyüzden olabilir.

İşlemcin ne?

Eski sistemimdi o yeni sistem aldım. Profilimden açtığım başlıklar bölümünden bakabilirsin.

Not : Mobilden giriyorum yazım yanlışım varsa affola...

PSUnuz arızalı olabilir, kablolarınız düzgün bağlanmamış veya bozuk olabilir, soğutma yetersiz olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…