GT72S 6QD (970M) G-Sync ile FPS Sorunu

Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Game Designer
Arkadaşlar merhaba;

Windows 10 son sürüm güncellemesi (1607) yaptıktan sonra FPS sıkıntısı yaşıyorum. 970M ekran kartına sahibim. Böyle bir ekran kartına sahip olmama rağmen League of legends gibi bir oyunda sabit 50 FPS alıyorum artmıyor. Ama işin garip tarafı ayarlardan G-Sync'i kapattığımda tekrar 300 FPS alabiliyorum. Eskiden böyle bir sorunum yoktu güncellemeden sonra böyle bir sorunla karşılaştım. İşin daha da tuhaf tarafı Call of Duty Black ops 3 ultra ayarda 75 FPS alabiliyorum. (G Sync açık)
Hiçbir çözüm yolu bulamadım yardım ederseniz sevinirim.
Not : Ekran kartı güncel ve Ayarlar optimum ayarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
modeli tam olarak gt72s 6qd 1089xtr mi? benimki bu bende gsync açıkken dps 75 e kitlenmedi hiç öyle olması mı gerekiyor bir de lolde anlık fps düşüşleri yaşıyorum arada böyle bi makinayla olması da can sıkıyor sizde de var mı böyle bi durum

Aynı model evet g sync açınca fps kafayı yiyor.

bende sıkıntı g sync kapalıyken de var anlık fps düşüyor normalde 150-200 arası düşünce de anlık takılma yaşıyorum bir de şeyi sorayım karanlık ortamda siyah ekranda ışık sızması var mı sizde de?"

Fps düşüşleri ve g sync driver kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Işık sızması bende de var ama öyle çok fazla değil kenarda küçük şekilde zaten İPS ekranlarda az veya çok kronik sorun haline gelmiş durumda.

Umarım düzelir, anladım çok sağol bir de şeyi soracaktım bu msi afterburner tam olarak ne işe yarıyor hiç kullanmadım kullanan bir çok kişi var sanırım

Umarım düzelir, anladım çok sağol bir de şeyi soracaktım bu msi afterburner tam olarak ne işe yarıyor hiç kullanmadım kullanan bir çok kişi var sanırım
İnşallah düzelir bekliyorum bende yeni driver.Sende nvidia ya mesaj atarsan işimiz daha kolay olur sorun tek kişide olmadığını anlarlar en azından.
Afterburner bilgisayarla ilgili verileri gösteren program Fps, ekran kartı veya işlemci sıcaklık değerleri vs gibi bilgisayarın verilerini gösteren bir yazılım baya kullanışlı tavsiye ederim.Zaten technopat da afterburner kullanıyor.

Tamamdır ben de mesaj atayım şimdi.Peki ekranda o değerlerin görünmesinin faydası nedir

Tamamdır ben de mesaj atayım şimdi.Peki ekranda o değerlerin görünmesinin faydası nedir
İnceleme amaçlı yoksa önemi yok.Bakıyorsun mesela sıkıntı var mı acaba bileşenlerimde misal ekran kartım oyunlarda kaç derece oluyor normal değerler mi vs gibi

sevgili kardeşim nvdia konturol panelin dende 3d ayrlarındandan dikey senkirasyonu açık yapmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…