GT730 sistemde Kısa süreliğine siyah ekran hatası

ZeyNN

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, Windows 10 işletim sisteminde masaüstünde veya bir oyun oynarken birdenbire 5 saniyelik bir donma ve ardından 1 2 saniyeliğine siyah ekran alıyorum daha sonra tekrar düzeliyor. Görev yöneticisi gibi Windows'un kendi uygulamalarında ise butonlar siyah oluyor mouse ile üzerine gelince düzeliyor sorunun çözümünü arıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?

Ek olarak bazen ise bu takılma sorunu ekrana uygulamaya bağlı bir renk veriyor tüm ekran o renk oluyor ve sistemi kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum sorun anca o şekilde düzeliyor. Not: Bu sorun sadece ara sıra olmaktadır.

(!) Kısa bir bilgi, sistemin tüm driverleri güncel durumdadır. BIOS ve işletim sistemi de dahil olmak üzere.

Sistem bilgileri:

- İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT730
- İşlemci: Intel Core i3-4150 CPU @ 3.50GHz 3.50 GHz
- Ram & Bellek: 8 GB

Ekran bu şeklilde olduğu zaman sistemi tamamen kapatmam gerekiyor diğer türlü hiçbir şekilde çözülmüyor.

NOT: Kısa süreli ekranın gidip gelmesi bu şekilde olmuyor 1 2 saniyeliğine siyah ekran ardından 1 2 saniye sonra tekrardan düzeliyor fakat bu aşağıda bulunan sorun verildiği zaman hiçbir şekilde düzelmiyor bu şekilde kalıyor ve sistemi kapatıp açmadan düzelmiyor.

240967882_388819712657900_4049080640120539741_n.jpg

Son düzenleme:
Memtest yapın, ekran kartı olsa dediğim gibi en ufak çip sorununda devre dışı bırakıp sadece görüntü aktarmaya geçiyor. İşlemcinizde ekran kartı var ise, anakarttan görüntü alın.

@ZeyNN fırınlama taktiği var ama sorumluluk asla kabul etmem. En doğrusu BGA makinesiyle onarılması. Ama ona da 3 aydan fazla garanti vermiyorlar. En iyisi yeni bir ekran kartı almak.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı