Sorunun cpu bazlı. Cs:Go inanılmaz cpu kullanıyor. Reddit'de ve Steam gruplarında en fazla tartışılan başlıklardan bu cpu olayı. Cs:Go geliştirilirken projede yer alan bi adam redditte açıklama yapmıştı (şu an valve da çalışmıyor o yüzden detaylı bir açıklamaydı). Cs:Go'yu valve tek başına çıkarmadı Hidden Path Ent. diye bir şirketle ortak olarak geliştirdiler. Cs:Go nun viki sayfasında her ne kadar Source Engine dese de Cs:Go nun motoru melez bir motor ve şu an ki yapımcılar ve geliştiriciler istedikleri herşeyi 100 de 100 bir şekilde oyuna ekleyip kontrolünü sağlayamıyorlar. Kullağa çok ama çok saçma geliyor fakat her gelen güncellemede görüyoruz ki sürekli sıkıntılar oluşuyor. Uzun lafın kısası başka oyunlarda hiçbir sıkıntın yok ama csgo kasıyor mu? Çokmu csgo oynamak istiyorsun Cpu'nu yenilemen gerekiyor. Eğer laptopta oynuyorsan ve cpun 2.3 - 2.5'in üstünde değilse geçmiş olsun dostum. Bende uzun zaman laptopta oynadım her güncellemede performansım git gide düştü mecburen pc toplamak zorunda kaldım. Belki cpu ve gpu hakkında bilgisi olan insanlar bana burada kızabilir 'yav olur mu 2.5 neyine yetmeyecek csgonun' diye fakat belirttiğim gibi bu durum kesinlikle cs:go ve onun motoruyla alakalı. Birçok laptopta oynadım csgo'yu cpu yetersiz kalınca gpu'nun hiçbir önemi kalmıyor.
Şöyle bir bilgi eklemek istiyorum. Ben cs:go, dota2, Hots, diablo, poe, den başka oyun oynamıyorum. dota2 ve csgo hariç öteki oyunlar sıradan (casual) sayılır benim için. Düşük cpu lu laptoplarda şöyle bir sıkıntı oluyor csgo da. eğer fpsnizi 60 a 70 e maxlamazsanız cpunuz alışık olmadığınız kadar ısınacak, ısınıncada fpsniz düşecek. Eğer 60 a 70 e maxlarsanız ise input lag sorununu yaşayacaksınız. Cs:go oynayan arkadaşlar eğer şimdiye kadar hissettiğiniz anlam veremediğiniz bi tür lag sorunu yaşıyorsanız bence "input lag" nedir, ne demektir diye google a bir göz atın.
Hatam varsa lütfen düzeltin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.