GTA 4 20 FPS Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Ekran kartı ayarları 16x süper örnekleme , yani tüm özellikler son ayarda iken GTA 4 oynadığımda pek performans alamadığımı düşünmeye başladım

Ekran kartı ve GTA 4ayarları sonuna kadar açıkken. Oyun 1100 mb civarında video belleği kullanırken oyundan 20 fps alıyorum. Donmuyor hiçbir şey , yani rahatsız olmuyorum ama 20 fpsyi görünce psikolojik olarak kötü hissediyorum Hemde oyun ayarları full ken , oyun bir süre sonra saçmalıyor ve bu masaüstüne de yansıyor bu saçmalama olayı
Ekran filen kayıyor ama sonra geçiyor. Aşağıya aldığım fps değerlerini yazıyorum.

Ekran kartı full - Oyun full = en az 20 fps en fazla 25 fps.Oyun saçmalıyor ve bir süre sonra oynanmıyor.
Ekran kartı full - Oyunda çözünürlük full ama dğerleri en düşükte = En az 40 fps genellikle 50 fps 60-70 lerede çıkıyor.

OmerGndz kardeşimiz full ayarlarda en az 40 fps alıyorum demişti ve onun sistemle benim sistem neredeyse aynı sayılır. Harddisk ve anakart farklı.

Genel olarak sorularım şunlar.

1. Full ayarlarda görüntünün bozulması ve oyunun oynanmasının nedeni güç yetersizliğimi?
  2. Tüm ayarlar en sonra iken (ekran kartı ve oyun) 20 fps almam normal mi yoksa dahamı çok fps almam gerek.Crysis2 de tüm ayarlar ultra iken 50 fps den aşağıya çok nadir iniyor. Hep 65-70 fpsde oynuyorum ama gta4 de 20 fps.
  3. Az fps almamın donanımsal bir nedeni olabilir mi?
  4. Siz kaç fpsde oynayabiliyorsunuz ? Ekran kartıyla beraber yazarsanız daha iyi olur.

Benim sistem şu :

• Anakart= Gıgabayte 880 gm - d2h 1866 (o.ç)
  • İşlemci=Amd fx 4100 3.6 ghz
  • Ram= Hi-Level 4 gb çift modül soğutuculu 1333 mhz ram
  • Ekran Kartı= Sapphire HD 6850 1GB 256 Bit
  • Harddisk=160 Gb
  • Power supply= 350 watt fps marka

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş sende bir sorun var, benim sistemde aynı seninki gibi, ama bende gta 4 donmuyor. Bazen takılıyor ama sonra yeniden full ayarda 40 fps oynuyorum. Yani kasmıyor, sadece 7-8 dk da bir 5 saniyeliğine takılıyor. Sende psu yetersiz diye düşünüyorum. Ya da bilgisayarında virüs olabilir. Format attığın zaman; örneğin skype gibi programları, virus tarama programıyla yükle.

Anakarttan kaynaklanan birşey değil bence. Psu yetmediği için olabilir mi ? Zaten full ayarlarda en fazla 5 dk oynayabiliyorum. Sonra oyun saçmalamaya başlıyor.

En basitinden sil şu GTA4'ü Şaka bir yana Psu'nu değiştirdikten sonra dene birde ya da şansın varsa başka bir Psu ile dene ki bizde sorunu anlayalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…