Ben San Andreas'a iyi yada kötü bir oyun demedim ve ayrıca GTA 4' ün grafiklerinide yüceltmeye çalışmadım. 2 oyunun fizik mekaniklerini kıyasladım sadece. Ama kendini kanıtlamak adına karşılık veren, yazdığım cümleleri doğru okumaksızın karşılık veren siz komik duruma düşüyorsunuz. Lütfen bir daha bir kişiye bu tarz dille konuşmayın.3 kere bitirmişim oyunu. Ben demiyorum San Andreas mükemmeldir diye. GTA IV San Andreas'ın bir tık üstü. Grafik açısından yüceltmeye çalışmıyorsunuzdur umarım. Birkaç ekran görüntüsü aldım, zaman zaman açıp gülüyorum ne tuhaf diye. Fizik mekaniği açısından San Andreas'ı sınıfta bırakıyor. Çok daha eski oyunların bile 4. oyundan daha iyi grafikleri var.
Benim daha çok aksiyon sinematikleri hoşuma gidiyor. Mesela ilk soygunda ki karlı yerde ki polis kovalamacası, gerek oyuna yeni eklenen bir özellik olan karakter değiştirmeyi çok iyi şekilde sunması. Kullanılan diyaloglar falan iyi yazılmış. Ama tabii kaos oyun direk yani.Lütfen yazdıklarımı okuyup cevap verin. GTA IV grafikleri San Andreas'tan kötü demedim. Daha eski oyunlarda bile daha iyileri var dedim ve ayrıca GTA IV grafikleri günümüze göre leş seviyede, niye yüceltiyorsunuz? Half-Life çıktığında grafikleri çok beğenildi. Şimdi grafikleri yüzünden çocuklar oynamıyor.
Trevor sahnelerini zevkle izliyordum. Çok iyi sinematik yapmışlar.
Söyle bakalım hangisi en iyi hikayeye sahipmiş bilelim.Değil.
San Andreas bence. Aslında hepsi çok iyi değil. İşleniş ve görev tasarımları olarak 5. Bu yıl 6 olacak. Ki bana kalırsa her konuda.Söyle bakalım hangisi en iyi hikayeye sahipmiş bilelim.
Ben San Andreas'a iyi ya da kötü bir oyun demedim ve ayrıca GTA 4'ün grafiklerini de yüceltmeye çalışmadım. 2 oyunun fizik mekaniklerini kıyasladım sadece. Ama kendini kanıtlamak adına karşılık veren, yazdığım cümleleri doğru okumaksızın karşılık veren siz komik duruma düşüyorsunuz. Lütfen bir daha bir kişiye bu tarz dille konuşmayın.
Söyle bakalım hangisi en iyi hikayeye sahipmiş bilelim.
Senin San Andreas'a kötü dediğini demedim yazdıklarımı okumayıp komik duruma düşen sensin. Üslubum da hiçbir sorun görmüyorum, kötü söz söylemedim. Tartışmacı bir biçimde konuşuyorum. Ben biliyorum GTA IV fizik mekanikleri olarak San Andreas'tan daha iyi, yalnız 4. mekanikleri en iyisi mi acaba? Araba sürerken kaymak hiç hoş değildi. Motor sürerken 360 atmak hiç ama hiç hoş değildi. Koşarken takılıp düşmek daha da beterdi. Şimdi soruyorum, kim gereksiz yere bir şeyi kanıtlamayı çalışıyor ve 4. oyunun mekanikleri gerçek hayata ne kadar benziyor? Yol tutuşu diye bir şey yok oyunda.
Yazdım geçmişte.
Çok itici bir cümle olacak ama söylemem gerek. Hayatında en fazla 30 tane oyun oynamış insanlar her konuya hakimmiş gibi yorum yapmasın lütfen. RDR2 çıktığında oyunu oynamamış insanlar bile popüler kültüre dahil olmak için "gelmiş geçmiş en iyi oyun" gibi laflar ettiler. Yeterince deneyiminiz yoksa kurduğunuz argümanlar çürütülmeye daha yakındır.
Hikayesi en iyisi değil dediğim mesajıma beğenmedim atmışsınız da oyun boyunca herkesin ayak işlerini yapıyoruz. Çok iyiymiş ya filmi çıksa ödül alır bence. Mafyaya dahil ol, 1-2 görev yap onlar için sonra mafyayı öldür.
Diğer GTA oyunlarından farklı ne hikayenin? GTA III özetide bu? GTA Vice City özetide bu? GTA San Andreas özetide bu? GTA V özetide bu? Bir suç örgütü oluştur, katıl veya geri dön. Suçlar işle. Sana ihanet edilsin. En sonunda içinde bulunduğun oluşumdakileri öldür? İyi pazarlar.
Evet 3'te aynı. Ben zaten 3'ten sonra ki en bayat oyun demişim modern GTA oyunları arasında. Diğer GTA oyunlarında yükseliş, kaos oynanış tarafında olsa da hikaye kısmında Amerikan kültürünü kara mizah yoluyla anlatma tekniği işlenmiş. GTA 4 bu tanıma pek uymuyor. Daha ciddi bir oyun.Diğer GTA oyunlarından farklı ne hikayenin? GTA III özetide bu? GTA Vice City özetide bu? GTA San Andreas özetide bu? GTA V özetide bu? Bir suç örgütü oluştur, katıl veya geri dön. Suçlar işle. Sana ihanet edilsin. En sonunda içinde bulunduğun oluşumdakileri öldür? İyi pazarlar.
GTA 4'ün hikayesinin yarısı ne 5'te ne de San Andreas'ta var. CJ iyidir severim de ama Niko Bellic'le kıyaslanamaz. GTA'nın tek normal, oturmasını kalkmasını bilen karakteri.San Andreas bence. Aslında hepsi çok iyi değil. İşleniş ve görev tasarımları olarak 5. Bu yıl 6 olacak. Ki bana kalırsa her konuda.
Ben konusuna bir şey demedim. Mafya tarzında ciddi bir konusu var. Ama söylüyorum istedikleri kadar iyi karakter yapsınlar ki Niko'yu severim biraz donuk bir karakter olsa da oyunun tonuna uygun ve dediğin gibi oturmasını kalkmasını bilen bir karakter. İşleniş yok, görev tasarımları berbat, fazlasıyla kanser edici, checkpoint sistemi yok, görevler birbirlerinin aynısı. İstedikleri kadar iyi senaryo düşünsünler eğlendiremedikten sonra napayım ben onu.GTA 4'ün hikayesinin yarısı ne 5'te ne de San Andreas'ta var. CJ iyidir severim de ama Niko Bellic'le kıyaslanamaz. GTA'nın tek normal, oturmasını kalkmasını bilen karakteri.