Hocam nasıl alakası yok? Yani optimizasyon sorunu oyunu oynayamamak değil düzgün performans alamamaktadır ve sistemi çok zorlamasıdır. Ayrıca bu oyunu oynayan herkesten(bunu bilmek için duymana gerek yok) duyarsın bu oyunun sıkıntılı olduğunu.
Ne alakası yok? Sizde iyi performans verdi diye herkeste öyle olacak diye bir şey yok. Optimizasyon buna deniyor işte. Sorun herkeste aynı seviyede çalışmıyor kimisinin sizden iyi sistemi olmasına rağmen FPS droplarla zor oynuyor oyunu.
Ne alakası yok? Sizde iyi performans verdi diye herkeste öyle olacak diye bir şey yok. Optimizasyon buna deniyor işte. Sorun herkeste aynı seviyede çalışmıyor kimisinin sizden iyi sistemi olmasına rağmen FPS droplarla zor oynuyor oyunu.
Fusion fix kullanın + DXVK ile çalıştırın oyunu YouTube'da videoları var.
Fusion fix link Releases · ThirteenAG/GTAIV.EFLC.FusionFix
Fusion fixin amacı oyunu 60 FPS'e sabitleyerek oyun motorundan kaynaklı yüksek FPS buglarını düzeltecek.
Ayrıca mouse un sürekli nişan aldığınızda takılması gibi bugları da düzeltiyor bilmediğim bazı bugları da düzeltiyor ayrıca.
DXVK link Release Version 2.2 · doitsujin/dxvk X32 yazan klasörün içinden dxgi ve D3D9 DLL'lerini oyunun kurulu olduğu klasöre atacaksınız DXVK ekran kartını Vulkan üzerinden kullanmaya çalıştırarak optimizasyon ve aşırı işlemci kullanımını engelleyerek oyunu stabilize edecek ancak haritada ilk gördüğünüz yerlerde drop yiyeceksiniz ikinci sefer drop yediğiniz yerlerde FPS düşmesi yemeyeceksiniz zaten harita çok büyük olmadığı için 1 saat içinde çok rahat oynayacaksınız.
Ayrıca GTA 4 klasörünün içine commandline adlı bir metin belgesi oluşturun ve içine aşağıdakileri yazıp kaydedin bu kodlar oyunun VRAM miktarını ve bellek miktarını optimize edip arttıracaktır.
-Width 1920.
-Height 1080.
-Percentvidmem 100.
-Nomemrestrict
-Availablevidmem 8192.
-Noprecache
-Novblank
Arkadaşlar yaklaşık bir 40-45 dakika oyunu oynamaya çalıştım ve garip bir şekilde başta feci şekilde olan oyun normalleşmeye başladı neden oldu bilmiyorum ama şu an rahat bir şekilde oynayabiliyorum.