GTA 4 - the Complete Edition kasıyor ve FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

legend5484

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Samsung M471A1K43EB1-CWE
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 3050 Ti
Anakart
HP 8A4F
İşlemci
Intel Core i7-12700H
Herkese merhaba, sevgili Technopat üyeleri arkadaşlar, bugün sizlerden bir yardım alacağım. Sistem özelliklerim şöyle: "işlemcim i7-12700H, ekran kartım RTX 3050 Ti" oyun "orijinal mi?" ve "güncel mi?" diye sorsanız. Evet, Steam üzerinden, hem de en son sürüm. Benim laptopum şarjda olsa ve olmasa da beklediğim işte maksimum olarak yüksek ayarlarda bile performansım artmadı. Bunun çözümü nedir?

O oyunun çok fazlasıyla optimizasyon sorunu var dostum.

Herkese merhaba, sevgili Technopat üyeleri arkadaşlar, bugün sizlerden bir yardım alacağım. Sistem özelliklerim şöyle: "işlemcim i7-12700H, ekran kartım RTX 3050 Ti" oyun "orijinal mi?" ve "güncel mi?" diye sorsanız. Evet, Steam üzerinden, hem de en son sürüm. Benim laptopum şarjda olsa ve olmasa da beklediğim işte maksimum olarak yüksek ayarlarda bile performansım artmadı. Bunun çözümü nedir?
Bir yerde şunu görmüştüm düzeliyor denilmişti şunu deneyebilirsin;

Düzgün oynayabilmek için uğraşmanız gerek. Optimizasyon sorunları mevcut. Ben oynayabilmek için:
1) Nvidia denetim masasından oyunu 60 FPS maks kare hızına düşürdüm.
2) Oyun dosyalarının bulunduğu konuma commandline.txt dosyası oluşturup içine -availablevidmem 3962 satırını ekledim (3962 yerine dxdiag çalıştırarak bakabileceğiniz VRAM boyutunu kendi bilgisayarınıza göre girmeniz gerekiyor)
3) GTAIV dosyasını özellikler ile açıp uyumluluktan "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" tikini işaretledim.
4) Oyun içi ayarlardan custom radioyu, handbrake cam'i kapattım. Bu adımlardan sonra oyun oynanabilir hale geldi umarım sizde de aynı adımlar çalışır.

DXVK ile Oyunu vulkan a geçir ben bu şekilde çözmüştüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DXVK ile Oyunu vulkan a geçir ben bu şekilde çözmüştüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

yalnız benim oyun steam versiyonudur.

Bir yerde şunu görmüştüm düzeliyor denilmişti şunu deneyebilirsin;

Düzgün oynayabilmek için uğraşmanız gerek. Optimizasyon sorunları mevcut. Ben oynayabilmek için:
1) Nvidia denetim masasından oyunu 60 FPS maks kare hızına düşürdüm.
2) Oyun dosyalarının bulunduğu konuma commandline.txt dosyası oluşturup içine -availablevidmem 3962 satırını ekledim (3962 yerine dxdiag çalıştırarak bakabileceğiniz VRAM boyutunu kendi bilgisayarınıza göre girmeniz gerekiyor)
3) GTAIV dosyasını özellikler ile açıp uyumluluktan "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" tikini işaretledim.
4) Oyun içi ayarlardan custom radioyu, handbrake cam'i kapattım. Bu adımlardan sonra oyun oynanabilir hale geldi umarım sizde de aynı adımlar çalışır.
nvidia denetim masasını sildim ama tam ekran iyileştirmelerini devre dışını bıraktıktan sonra oyun açılmadı

O oyunun çok fazlasıyla optimizasyon sorunu var dostum.
farkındayım zaten.

DXVK kullanabilirsin.

nasıl kuracağım peki?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı