GTA 5 60 FPS Sorunu

emrullahsimsar

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da yazmış olduğum üzere oyun sabit 60 FPS'de çalışıyor. Kullandığım Bilgisayar MSI GP73 Leopard 8RE. Bilindiği üzere ekranı 120 Hz. V-Sync açık da olsa kapalı da olsa sabit 60 FPS görüyorum. Ekran kartı kullanımım düşükte kalıyor bu sebeple. ( Çözüm olarak penceresiz tam ekran modunda başlatınca FPS yükseliyor) Ekran Kartı kullanımı da yükseliyor ama bu seferde tam ekrandan vazgeçmiş oluyorum buna ek arada takılmalar meydana geliyor. Eğer bir yöntemi varsa tam ekran modunda 60 FPS sınırını nasıl kaldırırım. Üste yazdığımı tekrar yazıyorum V-Sync işe yaramıyor hep sabit 60 FPS. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ben de yaşamıştım, ekran kartınızın modeli nedir?

Ekran kartının yazılımını kaldırınca düzelmişti bende. Grafik sürücüsü değil ama, mesela benimki Sapphire idi, onun kendi programını kaldırınca düzeldi.

NVIDIA Denetim Masası'ndan kapatmayı denediniz mi?

Sorun oradan kaynaklı değil kontrol ettim.
Aynı sorunu ben de yaşamıştım, ekran kartınızın modeli nedir?

Ekran kartının yazılımını kaldırınca düzelmişti bende. Grafik sürücüsü değil ama, mesela benimki Sapphire idi, onun kendi programını kaldırınca düzeldi.

Ekran kartım GTX 1060 laptop kullanıyorum marka ve modelini verdim. Ek bir ekran kartı sürücü gibi bir şey yok zaten.
Sorunun başlığını nasıl değiştireceğimi bilmediğimden buraya ek yapmak istiyorum. Eğer @Recep Baltaş ve @Ali Güngör bey bu mesajımı görürse şunu Nvidia'ya iletebilir mi ? Büyük ihtimal son çıkan grafik sürücü ile FPS 60 ın üstüne çıkmıyor. Ne yaparsam yapıyım, ne edersem ediyim çıkmıyor. Sizin de incelemiş olduğunuz bilgisayar olan bilgisayarın bi farklı modeli olan MSI GP73 Leopard 8RE kullanıyorum. Tüm herşeyin güncel olduğundan virüs vs. Akla gelebilecek her şeyi tam. Sorunu çözmeye kalkıştığımda ise, oyun ayarlarından Tam Ekran Kenarlıksız ayarını seçtiğimde oyunu kapatıp o ayardan açtığımda düzeliyor ancak ani takılmalar oluyor. Sorun grafik sürücünde ise, sizden ricam Nvidia' ya şu sorunu iletmeniz olacaktır. Belki Windows güncellemesinden bile olmuş olabilir. Hala denemediğim yol varmı diye düşünüyorum. Eğer bulur ya da düzelirse buraya ek olarak yazacağım. Uzun lafın kısası, bu sorun eğer Nvidia ile kaynaklanıyor ise Nvida' ya gelecek güncellemede bu sorunu düzeltmesini iletir misiniz ? Yok sorun bundan da kaynaklanmıyorsa nereden kaynaklanabilir yazarsanız da çok sevinirim. Saygılarımı sunarım.
Evet, sorun yavaş yavaş aydınlığa ulaşıyor. Yine Nvidia ile sorun olacağından şüpheliyim. Sanırım Nvidia, monitörümün tazeleme hızını 60 FPS olarak görüyor. Şimdi ise oyun ayarlarını Tam Ekran modunda V-Sync açık iken test ediyorum 60 FPS. V-Sync i kapatıyorum, oyunu kapatıp yeniden açıyorum. FPS artıyor ancak yırtılma meyadana geliyor. 120 Hz monitörü neden 60 FPS olarak görüyor ? Ne yapmış olabilir. Sonuca ulaşmak istiyorum. Ben oyunları Tam Ekran modunda V-Sync açık halde 60 FPS nin üstünde oynamak istiyorum çünkü monitörüm halihazırda 120 Hz. Yani 60 FPS nin üstünü V-Sync açık iken göstermeli. Sorun anlaşılmadıysa daha fazla bilgi verebilirim yeterki sorun çözülsün. Olurda aynı hatadan muzdarip olan arkadaşlar olursa buraya uğrar. Ekran 120 Hz olmasına rağmen V-Sync açık 60 FPS de takılmak çok saçma bir durum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı