GTA 5 %99 CPU kullanımı normal mi?

İşletim sistemi
Windows 10

WaithioZ

Hectopat
Daha fazla  
RAM
(2x8GB) Neoforza 8 GB 3200 MHz NMUD480E82-3200DB11 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
ADATA SU630 Ultimate 240gb
Ekran kartı
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 ITX 4GB GDDR5
Anakart
ASRock A320M-HDV R4.0
İşlemci
AMD Athlon 3000G
Adsız.png

Arkadaşlar GTA V için bu değerler normal midir? Ghostrunner Ultra ayarlarda oynarken GTA V'te her ayarı denedim FPS ne artıyor ne de azalıyor.

GTA V Legacy sürümü bu arada.

Eki Görüntüle 2516581

Arkadaşlar GTA V için bu değerler normal midir? Ghostrunner Ultra ayarlarda oynarken GTA V'te her ayarı denedim FPS ne artıyor ne de azalıyor.

GTA V Legacy sürümü bu arada.
Normal, ayrıca bariz bir darboğaz var, almanız gerekenden çok düşük FPS değerleri alıyorsunuz.

Darboğaz olduğunu kabul ediyorum ama Ghostrunner oynarken neden bu kadar az FPS almıyorum? En az 90 fps oynuyorum oyunu 1080p ultra ayarlarda. Sonuç olarak orada da darboğaz olması gerekmez mi?

Çok şey denedim HPET kapattım, SysMain kapattım, GPU kullanımı artsın diye Radeon Software'dan ayarları kalite odaklıya çektim falan filan aklınıza gelebilecek çoğu şeyi denedim.

Darboğaz olduğunu kabul ediyorum ama Ghostrunner oynarken neden bu kadar az FPS almıyorum? En az 90 fps oynuyorum oyunu 1080p ultra ayarlarda. Sonuç olarak orada da darboğaz olması gerekmez mi?

Çok şey denedim HPET kapattım, SysMain kapattım, GPU kullanımı artsın diye Radeon Software'dan ayarları kalite odaklıya çektim falan filan aklınıza gelebilecek çoğu şeyi denedim.
Şimdi GTA V gibi işlemciyi sömüren oyun ile daha iyi optimize edilmiş, GPU kullanan oyun arasında fark var. Onda da darboğaz vardır fakat oyun motoru GPU kullandığı için çok fark etmiyorsunuz. GTA V ise işlemciye bayağı yüklenir.

Darboğaz aslında FPS'in düşük olacağı anlamına gelmez, FPS'in iyi olabilir fakat anlık droplar yaşarsın, %1 gibi değerlerin yerleri öper. Esasında darboğaz budur, hani 100 FPS alıyorsam 75 alıyorum gibi bir şey değil ancak bu oyun motoruna göre değişir. Mesela şu sistemde Elden Ring denesen donmaktan oynayamazsın.

Şimdi GTA V gibi işlemciyi sömüren oyun ile daha iyi optimize edilmiş, GPU kullanan oyun arasında fark var. Onda da darboğaz vardır fakat oyun motoru GPU kullandığı için çok fark etmiyorsunuz. GTA V ise işlemciye bayağı yüklenir.

Darboğaz aslında FPS'in düşük olacağı anlamına gelmez, FPS'in iyi olabilir fakat anlık droplar yaşarsın, %1 gibi değerlerin yerleri öper. Esasında darboğaz budur, hani 100 FPS alıyorsam 75 alıyorum gibi bir şey değil ancak bu oyun motoruna göre değişir. Mesela şu sistemde Elden Ring denesen donmaktan oynayamazsın.

Anladım hocam haklısınız. GTA V'in CPU ağırlıklı bir oyun olduğunu düşünmemiştim hani en azından Minecraft kadar değildir demiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Hocam darboğaz olması gayet normal sadece bu durumu biraz toparlamak için bir kaç şey denenebilir, GPU kullanımını arttırmak için grafikleri yükseltin eğer yüksekteyse bir de çözünürlük yükselterek deneyin.

Hocam darboğaz olması gayet normal sadece bu durumu biraz toparlamak için birkaç şey denenebilir, GPU kullanımını arttırmak için grafikleri yükseltin eğer yüksekteyse bir de çözünürlük yükselterek deneyin.

Denedim hocam ama hiç umut yok. İşlemciyi yükseltmek durumundayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı