Çözüldü GTA 5 Alt Tab atınca input lag artıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 3200 MHZ
Ekran kartı
Palit RTX 2060
Anakart
MSI Z170A GAMING M7
İşlemci
i7 6700K 4.30 gHz
GTA 5 oynarken bazen Alt Tab atmam gerekiyor. Alt Tab atıp tarayıcıdan bir şey yazmak için klavyeyi kullanmaya başladığımda ölçtüğüm kadarı ile yaklaşık 1,50 saniye gecikme oluyor. Neden? Bu sorunu nasıl çözebilirim? ChatGPT'ye sorduğumda pencereli ekrana alırsan azalır diyor. Ancak bu sefer kenarlarda boşluk oluyor. Çok saçma bir hata, eskiden olmuyordu 2. el sistem topladıktan sonra böyle olmaya başladı. Yeni topladığım PC eskisinden en az 5 kat daha güçlü. Nedense böyle saçma bir sorun var.

Çözüm
İlginç bir durum. Ama GTA V için normal. Bende böyle bir problem yok. Sistemden sisteme ve ayardan ayara değişiyor. Tam olarak neyin sebep verdiğini bilemiyorum. Ama oyunun HDD'ye yüklü olmasından dolayı olabilir.

Oyunum SSD'de yüklü. FreeSync (G-Sync uyumlu özelliği) açık. RTSS ile FPS limitleme de yapıyorum, 135 FPS civarına. Ama bunlara rağmen pek bir problem yok bende.

Bence en iyisi hiç alt+tab atmayın. Direk alt + enter yapın. Pencereli moda geçsin, işinizi bitirince tekrar alt + enter yapın ve fullscreen olsun.

Hatta Online oynuyorsanız, AFK oldunuz diye oyundan atma olasılığı kalmıyor. 13 dakika boyunca zamanınız oluyor. Ama aksine, alt + enter yapmadan direk normal alt + tab atarsanız kısa bir süre içinde oyundan atılıyorsunuz.

Grafik ayarlarım:
Bende de aynı. Diske çok yükleniyor GTA 5.

HDD'den mi kaynaklı? Anladım, çünkü HDD'nin okuması 65 mb 😁
Hayır. M2 SSD'm olmasına rağmen çok yükleniyor. Özellikle oyun açılırken arkada yazı yazmak tam bir işkence. Oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

İlginç bir durum. Ama GTA V için normal. Bende böyle bir problem yok. Sistemden sisteme ve ayardan ayara değişiyor. Tam olarak neyin sebep verdiğini bilemiyorum. Ama oyunun HDD'ye yüklü olmasından dolayı olabilir.

Oyunum SSD'de yüklü. FreeSync (G-Sync uyumlu özelliği) açık. RTSS ile FPS limitleme de yapıyorum, 135 FPS civarına. Ama bunlara rağmen pek bir problem yok bende.

Bence en iyisi hiç alt+tab atmayın. Direk alt + enter yapın. Pencereli moda geçsin, işinizi bitirince tekrar alt + enter yapın ve fullscreen olsun.

Hatta Online oynuyorsanız, AFK oldunuz diye oyundan atma olasılığı kalmıyor. 13 dakika boyunca zamanınız oluyor. Ama aksine, alt + enter yapmadan direk normal alt + tab atarsanız kısa bir süre içinde oyundan atılıyorsunuz.

Grafik ayarlarım:

Çözüm
Hayır. M2 SSD'm olmasına rağmen çok yükleniyor. Özellikle oyun açılırken arkada yazı yazmak tam bir işkence. Oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ne? O zaman bu nasıl çözülecek?

Grafik ayarlarım:
Bilgi için teşekkürler. Bende artık Alt + Enter yaparım. Birde bende bazı ayarlar sizinkinden daha yüksek, sizin kullandığınız ayarlar optimum mu? Nvidia'ninkini mi yapayım yoksa sizinkini mi? Bu arada ekran kartınız ne?

Ne? O zaman bu nasıl çözülecek?
Klasik GTA V. Şuan arkada invite only sessiondayım ve oyun pencereli modda sıkıntısız yazıyorum. Ama bazen bende de bu problem oluyor. Artık GTA V'de yaşadığım sorunları takmıyorum PC konusunda çok problemli oyun.

Mesela oyun ilk açıldığında fare sanki 20 fpsmiş gibi hareket etme problemi, update'inden önce dakikalarca oyuna girme bekleyişleri falan derken GTA V çok problemli bir oyun oluyor.

Şimdi tam ekrandayken alt tab yaptım ve tekrar geç yazma problemi oldu. Fakat alt + enter ile pencereliye geçtiğimde bu problem ortadan kalkıyor. Garip.

Bu arada sorun bende oyunu windowed borderless yapınca ortadan kalktı.

Bir de bende bazı ayarlar sizinkinden daha yüksek, sizin kullandığınız ayarlar optimum mu? NVIDIA'nınkini mi yapayım yoksa sizinkini mi? Bu arada ekran kartınız ne?
1660 Ti var.
Ayarlar optimum değil, en son böyle ayarlamışım.
İyi de olabilir kötü de olabilir, bir ara tekrar bakmak istiyordum ama zamanım olmadı.

Arkadaşın önerdiği gibi borderless windowed oynayabilirsiniz.

Veya alt + enter yöntemi de işe yarayabilir.

Veya alt + enter yöntemi de işe yarayabilir.
Evet eğer borderlesstan rahatsız oluyorsanız alt + enter ile pencereli yapıp yazı yazınca yine sorun çözülüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı