GTA 5 Anlık Donmalar

Alierkut34

Hectopat
Daha fazla  
Bu forumdakilerin yardımıyla sağolsunlar bir PC topladım daha yeni sayılır.
Fazla bir oyunda test etme şansım olmadı BF 4 oynadım onda hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım ultrada gayet akıcı oynayabildim. Fakat 2 gün önce GTA 5 yükledim grafik ayarlarım ultra high arasında oynuyorum. Ara ara anlık takılmalar donmalar yaşıyorum ekranda neden olabilir ki 80 -100 arası FPS almama rağmen donmalar yaşıyorum. Ekran kartım driverlarım falan hepsi güncel. Yardımlarınızı bekliyorum...

Sistem özelliklerim:

Anakart: Msi Bazooka
İşlemci: i5 6400 skylake 2.7 Ghz
Ekran kartı: Msi RX 470 4G Gaming X
Bellek: Corshair 16 GB 2400 MHz (2x8)
Kasa Power: Zalman z3 plus 600W
Harddisk: WD Blue 1 TB 7200 RPM

Bir kişi harddiskte sorun vardır dedi. PC'yi yeni topladığım için bende acaba arızalı mı diye test yaptım ama hiç bişey anlamadım sonuçtan. Bi sıkıntı gözüküyor mu harddiskte

Sıcaklıkları kontrol edin. Soğutucu islemci uzerine tam oturmamış olabilir. Söküp tekrar dikkatli bir şekilde takın ve termal macunu yenileyin.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler öncelikle. Bugün tekrar test etme şansım oldu 2 saat falan GTA 5 oynadım sıcaklık değeleri CPU 50 55 civarında GPU ise 60 ı ara sıra gördü, genelde 58 -59 derecede sıcaklıklarda bir problem yok gibi. Yalnız GPU kullanımı 100 den 0 a kadar düşüyor donmalar o yüzden mi oluyor acaba? Birde GPU kullanımı neden düşer ? Yardımlarınızı bekliyorum.

GPU kullanımı işlemciniz kartın hızına yetişemediği zaman düşer. Grafik ayarlarınızı tamamen ultra yapın ve MSAA ayarını 2X açın, sorun muhtemelen düzelecektir.

GPU kullanımı işlemciniz kartın hızına yetişemediği zaman düşer. Grafik ayarlarınızı tamamen ultra yapın ve MSAA ayarını 2X açın, sorun muhtemelen düzelecektir.
Bütün grafik ayarlarını denedim full ultra yapınca zaten fps düsüyo daha kötü oluyo çıldırcam ya yokmu bi çözümü Birde i3 6100 alma darbogaz olur dediler yani i5 6400 e de mi darboģaz yapıyo rx 470 anlamadımki o kadar güçlü bir kart değilki i7 mi alalım napalım

Çoğu oyunlarda işlemci bek gerekmez ancak GTA 5 işlemci isteyen bir oyun diye biliyorum yanlış bilgi vermiyim.Ondan dolayı kasmalar yaşanabilir.

Çoğu oyunlarda işlemci bek gerekmez ancak GTA 5 işlemci isteyen bir oyun diye biliyorum yanlış bilgi vermiyim.Ondan dolayı kasmalar yaşanabilir.
Dostum işlemci istiyo tamam anladımda i5 6400 bu kadar kötümü? Pişman oldum valla aldığıma.

Bu video'daki grafik ayarlarını uygulayın, en stabil bu şekilde oynarsınız muhtemelen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaman: 0:51

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…