GTA 5 donma sorunu

Sepulcross

Megapat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB:
MSI MPG B550 Gaming Plus

CPU:
AMD Ryzen 5 3500X

RAM:
Gskill Ripjaws V 16GB 2x8 3600MHz

GPU:
Asus Dual RTX 2060 Evo 6GB

SSD:
Kingston Renegade NVMe 1TB 7300/7000

HDD:
WDC 500GB

COOLER:
Thermalright Burst Assassin 120 TL-C12C

CASE & PSU:
Powerboost VK-D501M / Hive 650W 80+

SCREEN:
Samsung Odyssey CRG5 24" FHD 4ms 144Hz Curved
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben yeni bir ekran kartı alarak GTA 5 oynamaya başlamıştım. 30FPS civarında rahat bir biçimde oynuyordum, fakat son 1-2 aydır kasmaya ve donmaya başladı. Bilgisayarın hem içini temizledim hem de gereksiz dosyaları sildim fakat bir şeye yaramadı, her türlü şeyi denedim fakat değişen bir şey olmadı. Bunun nedeni ne olabilir?

Afterburner ile inceledim GPU kullanımı %30 civarında geziyordu daha önce bakmadım öyle miydi bilmiyorum.

Merhaba, ben yeni bir ekran kartı alarak GTA 5 oynamaya başlamıştım. 30FPS civarında rahat bir biçimde oynuyordum, fakat son 1-2 aydır kasmaya ve donmaya başladı. Bilgisayarın hem içini temizledim hem de gereksiz dosyaları sildim fakat bir şeye yaramadı, her türlü şeyi denedim fakat değişen bir şey olmadı. Bunun nedeni ne olabilir?

Afterburner ile inceledim GPU kullanımı %30 civarında geziyordu daha önce bakmadım öyle miydi bilmiyorum.
Sistem özellikleriniz nedir?

Konu doğrulanmadan önce düzenlemiştim kaydetmemiş, kusura bakmayın.

Anakart: Gigabyte H55M-S2H LGA1156.
İşlemci: Intel Core i5 661 3.33GHz.
RAM: Kingston 2x2 1333MHz DDR3 4 GB.
Ekran kartı: ASUS Radeon R7 240 2 GB.
HDD: WD 500GB.
PSU: ASUS 400W.

Merhaba sepulcross,

Bunun 2 sebebi var,

1.si ve en önemlisi RAM miktarı, GTA 5 RAM belleğini çok kullanan bir oyun, oyuna başladığınızda kısa süre içerisinde 4 GB belleği doldurup sanal belleğe geçtiği için oyun kasma yapıyor,

2.si ise zamanla HDD dolduğu için yazma kapasitesi düşüyor ve RAM dolduğunda pagefile dosyasını(sanal bellek) yazmaya başladığı için hem yazmak hem de okumak kasma yapıyor,

Çözüm önerim ise, imkanınız varsa RAM miktarınızı yükseltmeniz ve SSD almanız, imkanınız yok ise sanal bellek miktarını yükseltip denemeniz belki çözüm olur, (sanal bellek ayarlaması ile ilgili detayları forumda bulabilirsiniz ama kesinlikle çok yükseltmeyin bilgisayara zarar verebilir)

Teşekkürler,

Hmm teşekkür ediyorum, peki dikkatimi çeken bir şey daha vardı, GPU kullanımı. Bu bir bozukluk mu yoksa doğal olan bir şey mi %50'den az kullanması?

HMM teşekkür ediyorum, peki dikkatimi çeken bir şey daha vardı, GPU kullanımı. Bu bir bozukluk mu yoksa doğal olan bir şey mi %50'den az kullanması?

Rica ederim, tabii ki bunun birçok sebebi olabilir ancak muhtemelen ekran kartının gücünden ötürü ayarları kıstığınız için ekran kartı kendini fazla yormuyor olabilir, açarsanızda bu sefer işlemci yetmiyor olabilir, dolayısıyla uygun gördüğünüz ayarlarda kalmanız en doğrusu,

Rica ederim, tabii ki bunun birçok sebebi olabilir ancak muhtemelen ekran kartının gücünden ötürü ayarları kıstığınız için ekran kartı kendini fazla yormuyor olabilir, açarsanızda bu sefer işlemci yetmiyor olabilir, dolayısıyla uygun gördüğünüz ayarlarda kalmanız en doğrusu,
Tekrar merhaba, GTA 5'i biraz oynayıp çıktıktan sonra hemen duruma baktım ve haklısınız sanırım. SSD ve RAM şart. RAM kullanımı 3,9, HDD kullanımı %100 ve okuma ve yazma yerlerde.

Tekrar merhaba, GTA 5'i biraz oynayıp çıktıktan sonra hemen duruma baktım ve haklısınız sanırım. SSD ve RAM şart. RAM kullanımı 3, 9, HDD kullanımı %100 ve okuma ve yazma yerlerde.

Merhaba, SSD şart olmasa bile öncelikli olarak RAM'in şart olduğunu düşünüyorum, günümüz oyunları için en az 8 GB RAM gerekiyor maalesef, RAM takviyesi yaparsanız en azından HDD, sanal bellek dosyasını yazmakla uğraşmaz, sadece oyundaki objeleri yüklemeye odaklanır.

Not: Güzel bir haber olarak anakartınızın modeline baktım 2 adet 4 GB RAM takabiliyorsunuz, ve 8 GB'a kadar RAM destekliyor,

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı