GTA 5 Düşük GPU Kullanımı

Sucrofe

Kilopat
Genelde %99 fakat bazen böyle düşük bir kullanım yüzdesi oluyor, anlam veremedim. Undervolt yapmıştım, ekran kartının voltaj ayarlarını sıfırlayıp denedim ve sonuç yine aynı. İşlemciye de undervolt yaptım fakat işlemcinin kullanım yüzdesi oldukça düşük, darboğaz yok. RAM'in voltajını 1.36'dan 1.3'e çekmiştim, CPU-Z'de hızı 1465.8 MHz gözüküyor.

Optimizasyonla ilgili bir problem olabilir mi acaba?

İşlemci: Ryzen 5 1600
Ekran kartı: RX 570 Armor
RAM: 8x2 3000 MHz
PSU: Thermaltake 600 W 80+

Adsız.jpg

Adsız 2.jpg

Genelde %99 fakat bazen böyle düşük bir kullanım yüzdesi oluyor, anlam veremedim. Undervolt yapmıştım, ekran kartının voltaj ayarlarını sıfırlayıp denedim ve sonuç yine aynı. İşlemciye de undervolt yaptım fakat işlemcinin kullanım yüzdesi oldukça düşük, darboğaz yok. RAM'in voltajını 1.36'dan 1.3'e çekmiştim, CPU-Z'de hızı 1465.8 MHz gözüküyor.

Optimizasyonla ilgili bir problem olabilir mi acaba?

İşlemci: Ryzen 5 1600
Ekran kartı: RX 570 Armor
RAM: 8x2 3000 MHz
PSU: Thermaltake 600 W 80+

Eki Görüntüle 420549

Eki Görüntüle 420550
Efendim hem oyun hemde AMD Radeom Settings VSYCN kapatıp deneyiniz.

Efendim hem oyun hemde AMD Radeom Settings VSYCN kapatıp deneyiniz.
Freesync kullanıyorum.
FPS'de drop olmuyorsa normaldir. Sahaneden sahneye kullanım ve sıcaklıklar değişir. Bulabiliyorsanız aynı donanımın aynı oyundaki testlerine bakıp kıyaslayın.
Problem, oyundan kaynaklanıyorsa yapabileceğim bir şey yok tabii. Başka oyunlarda bu tarz bir şey başıma gelmedi henüz veya dikkat etmedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı