GTA 5 Düşük RAM Kullanımı Sebebiyle Kasma

Uzay ADIYAMAN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar araştırdım ve RAM kullanımı az olursa oyun sürekli takılıyormuş. Performans testine baktım oyun teste 4-5,5 GB arası RAM kullanıyor, bende ise 3 GB'ın üstüne zor çıkıyor ve oyun gerçekten rahatsız edici biçimde takılıyor. Grafik ayarları aynı, sorun nedir acaba?
  • Ekran Kartı: GTX 970

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ne kadar RAM istiyorsa o kadar harcar. Az RAM kullanımı bir sorun değil. RAM doldukça daha kötü olur, eğer RAM miktarın yetersizse. İşlemcin nedir? Oyunların orijinal mi? Sürücülerin güncel mi?

Sürücüler güncel. İşlemcim 6700k. Sadece gta 5 te olmuyor bütün oyunlarda oluyor herhangi bir fps düşüşü yok ama sanki stuttering gibi yada tearing böyle ikiside tam anlayamıyorum ama bilgisayarı aldığımdan beri böyle sorunlar bitmedi ego için demiyorum sıkıntı çıkmasın diye 6800 liraya pc aldım sorunlar bitmedi lütfen artık sıkıntı yaşamak istemiyorum. Son bir şey Windows 10 ile alakalı olabilirmi ?

Nvidia nın GTA 5 için çıkardığı sürücüyü kuracağım ve iş daha da ciddileşti artık fps düşüşü var 10 saniyede bir oyun kasıyor ve çok rahatsız edici ayrıca ram kullanımı ekran kartınınmış yanlış bakmışım. Ram kullanımı 7-8 gb. Ne yapmam lazım lütfen ?

Sürücüler güncel. İşlemcim 6700k. Sadece gta 5 te olmuyor bütün oyunlarda oluyor herhangi bir fps düşüşü yok ama sanki stuttering gibi yada tearing böyle ikiside tam anlayamıyorum ama bilgisayarı aldığımdan beri böyle sorunlar bitmedi ego için demiyorum sıkıntı çıkmasın diye 6800 liraya pc aldım sorunlar bitmedi lütfen artık sıkıntı yaşamak istemiyorum. Son bir şey Windows 10 ile alakalı olabilirmi ?

Nvidia nın GTA 5 için çıkardığı sürücüyü kuracağım ve iş daha da ciddileşti artık fps düşüşü var 10 saniyede bir oyun kasıyor ve çok rahatsız edici ayrıca ram kullanımı ekran kartınınmış yanlış bakmışım. Ram kullanımı 7-8 gb. Ne yapmam lazım lütfen ?
RAM kullanımıyla alakası yok. HDD'den kaynaklı olabilir. HD Tune programıyla taratıp sonuçları atarmısın?

Pardon geç cevap verebildim ancak bilgisayarı vatana verdim bütün sorunların düzeltilmesi için. Sorun inanılmaz arttı çünkü fps sürekli düşüyor ve çok sıkıntı yaratıyordu. Eğer sorunlar düzelmezse yada düzeltirler ve tekrar ortaya çıkarsa ne yapacağımı bilmiyorum. Ben artık gönül rahatlığıyla oyun oynayabilmek istiyorum. Vatantan işlemi takip edebiliyoruz şu anda durumuna serviste yazıyor. Kasa elime ulaşınca dediklerinize bakarım. Bu arada oyun SSD de kurulu HDD de değil. Peki sizce çözülebilecek bir sorun mu ?

Arkadaşlar ramden değil geç yazabildim özür dilerim ekran kartım değişti 1060 takılı ben çözüldü sanmıştım ancak kasayı eve getirip kurduğumda yine başladı bu sefer yine götürdük UEFI kurulum yaptılar sıfırdan sorun hala devam ediyor arkadaşlar ne yapacağım lütfen ?

Buyrun sonuçlar
Ekran Alıntısı.PNG

Ayrıca olan oyunların hepsi HDD de değil ötneğin GTA 5 SSD de ancak takılıyor. Bu sorun bir açışımda az az oluyor ama başka bir sefer oynamaya kalktığımda nerdeyse oynanamayacak derece rahatsız edici bunu nasıl çözebiliriz ?

Arkadaşlar sorun çok azaldı windows 10 UEFI kurulumdan sonra ilk açışımda yine başıma gelmişti çok sık çok fazla takılıyordu ama ondan sonra git gide azaldı en son 15dk falan oynadım herhangi bir sorun çıkmadı sizce kendi kendine çözülüyormu ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı