GTA 5 Enhanced düşük GPU kullanımı oluyor

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
M.2
Ekran kartı
RTX3060
İşlemci
R5 5500
GTA 5 Enhanced'de online/single fark etmeksizin GPU tam anlamıyla kullanılmıyor. RT ayarlarının tümü very high, diğer tüm ayarlar very high/ultra olmasına rağmen GPU çoğunlukla %70-80-90 gibi kullanımlar arasında geziniyor. Çözünürlük 1080p DLSS ayarları off. Darboğaz gibi durmuyor CPU kullanımı %40'ı geçmiyor. V-Sync ve frame limit off FPS de aşağı yukarı 70-80 arası geziniyor. GPU'nun %98 olduğu zamanlarda FPS de 100'e kadar çıkıyor. Oyun M.2'ye kurulu.

Online'de optimizasyon sıkıntısı olduğunu biliyordum ancak teklide böyle değildi sanki. Enhanced versiyon gelinceye kadar teklide böyle bir problem yaşamamıştım.

5600X & 4060 Ti sistemde 2K da yüksek ayarlarda oynamama rağmen bende de bu şekilde GPU kullanımı % 50-90 arası gidip geliyor. Maksimum RT'de bütün ayarları en yüksek yapınca anca %99 oluyor. Enhanced sürümünün optimizasyonu ile ilgili bu durum. Zamanla güncelleme geldikçe biraz toparlanır bu durum diye düşünüyorum.

Optimizasyon iyi değil. Aynı bende de.

GTA 5 Enhanced'de online/single fark etmeksizin GPU tam anlamıyla kullanılmıyor. RT ayarlarının tümü very high, diğer tüm ayarlar very high/ultra olmasına rağmen GPU çoğunlukla %70-80-90 gibi kullanımlar arasında geziniyor. Çözünürlük 1080p DLSS ayarları off. Darboğaz gibi durmuyor CPU kullanımı %40'ı geçmiyor. V-Sync ve frame limit off FPS de aşağı yukarı 70-80 arası geziniyor. GPU'nun %98 olduğu zamanlarda FPS de 100'e kadar çıkıyor. Oyun M.2'ye kurulu.

Online'de optimizasyon sıkıntısı olduğunu biliyordum ancak teklide böyle değildi sanki. Enhanced versiyon gelinceye kadar teklide böyle bir problem yaşamamıştım.

Bende bugün kurdum FurMark'ta 115wattlari hatta ilk sahnelerde 115 wattlari gören ekran kartı oyunun içerisinde yani sehirde 50-60 watt kullanıyor. Bu da 50-60 FPS'lerde dolanmasina neden oluyor. Sanırım bu yüzden de CPU'ya yükleniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı