GTA 5 Enhanced'da G-Sync açınca görüntü bozuluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Enver Şahin

Kilopat
Evet GTA 5 Enhanced sürümde (oyun orijinal) G-Sync etkinken görüntüde bozulmalar oluyor. Kapatınca düzeliyor fakat bu sefer de oyun akıcı hissettirmiyor. Videosu var ama nasıl gösterebilirim?

G-Sync açınca nasıl bozulmalar oluşuyor, yırtılma gibi mi? Oyun grafik ayarlarındaki V- Sync açık mı kapalı mı? Probleminiz tam net değil maalesef.

Dediğiniz gibi video daha mantıklı olur. YouTube'a yükleyip liste dışı olarak ayarlayıp linki paylaşabilirsiniz.

Sisteminiz nedir? Monitör, ekran kartı vs...? Mesela bende de G-Sync uyumlu 170 Hz monitör var ve Enhanced'i Online oynadığım zaman mutlaka G-Sync uyumlu özelliğini açıp FPS'i de 117 Hz civarlarına sabitliyorum (sistemden sisteme değişir). RTSS (Riva Tuner Statistics Server) yardımıyla yapabilirsiniz, G-Sync + FPS sabitleme ciddi bir akıcılık sağlıyor.

Cevap için teşekkürler öncelikle oyun da v-sync kapalı. Laptop kullanıyorum Lenovo Loq RTX 3050 ekran kartı var ekran 144 hz ve g-sync desteği var. Videoyu da bırakıyorum buraya
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sokak lambalarına bakarsanız bozulmalar falan oluyor

Şimdi daha net. Bariz bir "ghosting" var. Normalde monitörlerde bunu engellemek için overdrive olur ama genelde G-Sync açıkken overdrive seçeneği kapalı oluyor.

Aşağıdaki konularla neredeyse birebir aynı hatta.

Ghosting ONLY with G-Sync Enabled on FreeSync monitor

Weird ghosting (or some kind of artefacting) with G-Sync ON

İlk konudaki arkadaş monitörü geri vermiş ancak öyle çözmüş.

İkinci konuda ise çeşitli açıklamalar ve çözümler var, bir bakın derim. Birisi G-Sync yerine Adaptive-Sync kullanıyormuş, diğeri FPS sabitlemesini kademeli olarak düşürerek "ghosting"in olmadığı FPS aralığını bulmuş gibi gibi...

Özellikle ikinci konuyu bir tarayın, çözüm çıkacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı