Çözüldü Gta 5 ''error gfx state'' hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wizard34

Centipat
Daha fazla  
GTA 5 aldım, Enhanced sürümünü indirdim fakat oyunda sürekli hata veriyor. Sürücüleri güncelledim, internetten birçok şey denedim ama yine de aynı hatayı verdi: "error: gfx state" hatası. Ekran kartım 3060, işlemcim Ryzen 5 5500 — PC rahatlıkla kaldırıyor. Sıkıntı oyunda mı, ekran kartında mı, yoksa driver'da mı? Driver'ı silip temiz kurulum yaptım, yine aynı hatayı aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RDR2 ve GTA 5 enhaced iki oyunu da denedim ikisinde de oyunda atıp ERR_GFX_STATE hatası veriyordu, bir başka forumdan gördüğümü denedim ve artık sorun çözüldü. Forumdaki kişinin ekran kartı 4070'di benimki 1080 Ti ama forumda belirtilen driver sürümünü aynı şekilde kendi ekran kartımda denedim oldu. Önce Windows'u safe modda başlattım sonra DDU(display driver uninstaller) ile mevcut sürücüyü kaldırdım ve bilgisayarı normal modda başlattıktan sonra manuel 576.28 sürümünü kurdum ve artık crash yemiyor oyun.
Tamamen NVIDIA sürücüsüyle alakalı. DDU ile sürücünüzü kaldırın, eski sürüm yükleyin. Bende düzeldi.
DDU sürücüsünü nasıl kaldıracağım. Ayrıca şimdi de FH5 aldım şimdi de hata vermeden oyundan atıyor GTA 5 ve FH5 benim bilgisayarda sorunsuz bir şekilde açılmıyor maalesef
Sistemim böyle;

NVIDIA GeForce 4060 Ti PNY 8GB
M.2 SSD 1 TB
16 RAM
Intel i7 12KF

NVIDIA App 576.80 sürümünü yükledim düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
RDR2 ve GTA 5 enhaced iki oyunu da denedim ikisinde de oyunda atıp ERR_GFX_STATE hatası veriyordu, bir başka forumdan gördüğümü denedim ve artık sorun çözüldü. Forumdaki kişinin ekran kartı 4070'di benimki 1080 Ti ama forumda belirtilen driver sürümünü aynı şekilde kendi ekran kartımda denedim oldu. Önce Windows'u safe modda başlattım sonra DDU(display driver uninstaller) ile mevcut sürücüyü kaldırdım ve bilgisayarı normal modda başlattıktan sonra manuel 576.28 sürümünü kurdum ve artık crash yemiyor oyun.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…