GTA 5 GTX 1660 Super ve Ryzen 5 3600 değerleri normal mi?

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ekran kartında 75 derece ve işlemcide 76 derece gördüm. Sizce bu değerler normal mi? Kasamın hava akışı iyi ancak dolabın içinde olduğu için mı ısınıyor acaba? Önü mesh ve 4 fanlı bir kasa için fazla geldi çünkü bu değerler.
Palit GTX 1660 Super.
Ryzen 5 3600 stok soğutucu.

Değerler normal 80 derecenin üstüne çıkmadığı sürece dert etme 4 aydır i7 9750H'ı 95 derecede kullanıyorum.

Son derece normal 70°C ve 80°C arası değerler hatta iyi bile. Daha altını istiyorsan sıvı soğutma kullanman gerekebilir. AIDA64 ile stres testi yaptır bilgisayarına eğer 90°C'nin üzerine çok çıkıyorsa sıkıntı vardır soğutma sisteminde.

AMD işlemciler hakkında bilgim yok ama ekran kartın sıcaklığı normal işlemcim 65-68 derece arasında (i5-8600K) ekran kartı ise 72-75 (GTX 1070) stok fana göre bence iyi yani değerler.

Normal değil, kasanızı dolaptan çıkarıp açık bir yere koyun, hava alamıyor ve sıcak havayı atamıyor. Yüksek derecede ısı düşüşü yaşarsınız.

Youtube videolarına bakıyorum çoğu adam 65-70 derece alıyor da o yüzden garibime gitti. Ekran kartında illa ki fark vardır Palit soğutması diğer modellere göre biraz daha zayıf da işlemci biraz fazla geldi.
Normal değil, kasanızı dolaptan çıkarıp açık bir yere koyun, hava alamıyor ve sıcak havayı atamıyor. Yüksek derecede ısı düşüşü yaşarsınız.
En fazla 77 derece gördüm 6-7 saat GTA 5 oynadıktan sonra. Daha fazlası hiç olmadı 2 haftadır oynuyorum. Performans kaybı yok ancak sıcaklık değerleri hoşuma gitmiyor.

Sisteminiz için GTA 5 çerez ve eski bir oyun, GTA 5'den daha yüksek grafik isteyen ve sistemi yoran bir oyun oynadığınız zaman sisteminiz daha fazla ısınır. Dediğim gibi dolapta duran kasalar normale göre daha fazla ısınır çünkü kapalı alanda oldukları için sıcak havayı dışarı zor atarlar kasayı oradan çıkarın koyabileceğiniz başka bir yere koyun.

Bende de Ryzen 5 3600 var. 3 gündür bu ürünü kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Burada ki arkadaşların tavsiyesine uyarak aldım.

Bu da şu anki sıcaklığım;

Dosya Ekleri

• işlemci sogutma.JPG
    48 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…