GTA 5 HD6570 ve Pentium G850 %100 sorunu

Makaleler
11
Öncellikle oyun orijinal Steam'dan alınma oyun SATA 2 bir SSD'ye kurulu. Oyunda ekran kartı ve işlemci kullanımı yüzde %100 ve texturelar geç yükleniyor. Yollar binalar kaybolmuyor ama levhalar ve binaların texture geç yükleniyor ve bu da büyük ihtamalle dropa neden oluyor ve oyun drop yiyor. Sistemim şu şekilde:
  • 4+4 şeklinde 8 GB RAM DDR3
  • HD6570 2 GB
  • G850 Pentium
  • Pegatron iPXSB-H61
Evet sistemim düşük ama yeni PC alacak bütcem de yok. Bu yüzden bana yardımcı olun bu oyunu oynamak istiyorum lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim ekran kartı kullanımı ve işlemci kullanımı %100 ise bu iyi bir şey. Tam performansını veriyor demek. Eğer yine de geç açılıyorsa artık donanım geliştirmek ve arka planda %1 bile kullanan tüm uygulamaları kapatmak işe yarar. Texture gibi şeylerin yüklenmesi ise HDD'e bağlı. SSD aldığında geç yüklenmesinin düzelmesi lazım.

DirectX'i 10'a çekin, tüm ayarları en düşüğe alın. İşe yaramazsa oyun config dosyalarından gölgeleri kapatmayı deneyin.

Benim bildiğim ekran kartı kullanımı ve işlemci kullanımı %100 ise bu iyi bir şey. Tam performansını veriyor demek.

Ekran kartın %100 kullanması iyi bir şey ancak işlemci için aynı düşünce de değilim. İşlemcin %100 olursa darboğaz anlamına geliyor. Harici ekran kartların amacı işlemcinin yükünü azaltmak. i9 9900K ve 2080 bilgisayar GTA 5 en yüksek ayarda ve işlemci sabit 5GHz hızda %30 ile %50 kullanımı arasında dolaşıyor. Kısaca oyunlarda işlemcin %100 kullanması darboğaz işaret olduğunu düşünüyorum. Demek ki arkadaşın işlemcisi ekran kartı ile darboğaz yaşıyor.

@mkx601 Ayarları yükseltip ekran kartına yük bindirmeye çalışın işlemcinin yükünü azlatmaya çalışın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı