Sürprizbozan GTA 5'te Dave, Michael, Brad'in olayı nedir?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pisac

Femtopat
Katılım
13 Şubat 2024
Mesajlar
36
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F - RTX 4060Tİ
Cinsiyet
Erkek
GTA 5 oynuyordum ve Michael'ın mezarına gittiğimiz görev sırasında aklımda bir takım sorular oluştu:
Dave, Michael, Brad'in olayı nedir tam olarak Michael neden ölü taklidi yaptı ve Dave ne işe yarıyor detaylı bir şekilde açıklar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Michael soygundan sonra tanık koruma programı ile o suçtan yırtıyor. Öldü gibi gösteriliyor ve yeni bir kimlikle yeni bir hayata başlıyor. Dave ise onu tanık koruma programına aldıran FBI ajanı. Dave bir süre sonra Michael’in tekrar bu işlere başladığını görünce FBI’ın illegal işlerine Michael’i sürebilmek için suçlarını örtbas ediyor.
 
Brad hakkında bilgim yok fakat Dave bizim Micheal'ın ilk başlardaki suçlu hayatından çıkıp Los Santos'un düzgün bir yerinde hayata başlamasını sağlıyor. Oyun ilerledikçe farklı olaylar yaşanıyor elbette.
 
GTA 5 oynuyordum ve Michael'ın mezarına gittiğimiz görev sırasında aklımda bir takım sorular oluştu:
Dave, Michael, Brad'in olayı nedir tam olarak Michael neden ölü taklidi yaptı ve Dave ne işe yarıyor detaylı bir şekilde açıklar mısınız?

Oyunun başında mısın?
 
Hikayeyi bitireli çok oldu ama oyunun başındaki o soygun sahnesini incelediğimizde aslında Michael soygundan çok daha önce FBI ile anlaşmış bana göre. Anlaşmış ve suç ortaklarını yakalatma karşılığında temiz bir hayat vaadi almış. Tabi günün sonunda ölüm senaryosu da olacağı için ileriki zamanlarda suç ortakları da onun peşine düşmeyecekti.

Ezbere hatırlamıyorum ama arabayla kaçtıkları bir sahnede, sanırım araba kullanılamaz hale geldinde Trevor farklı bir kaçış hamlesi sunduğunda Michael ısrarla "plana sadık kalın" diyordu. Yani aslında zaten öncesinde planlanmış bir şeydi.

Neyse ki iki gözümün çiçeği Trevor kaçabilmişti.
 
Brad, Trevor ve Michael zamanında ortakmış. Michael emekli olmak istiyordu, bu yüzden Trevor ile sorun yaşıyor. Bu yüzden FBI'dan ajan olan Dave Norton ile anlaşıyor ve tanık koruma programına giriyor, trenle kaza yaptığı kısımda ise Dave keskin nişancı tüfeği ile hazırda bekliyor. Oradan hareket ederlerken Trevor'u vuracakken onun önüne Brad geçtiği için onu vuruyor, ondan sonra da Trevor'u vuramadığı için Michael'ı vuruyor. Olay bu.
 

Geri
Yukarı