GTA 5 için nasıl mod yapılabilir?

529760

Hectopat
Merhaba. Bildiğiniz üzere GTA 5 için Turkish Mods, GTAV Mods gibi siteler var ve buralarda insanlar kendi araç modlarını vs. paylaşıyorlar. Ben de kendi modumu yapmak istiyorum. Bunun için ne yapıp öğrenmem gerekir? Blender 3D az çok kullanabiliyorum. Kendi araba modlarımı silah modlarımı vb. yapmak istiyorum. (FiveM için de olabilir)

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun dosyalarını biraz inceledim, orada scripts klasöründe, PUTSCRIPTSHERE diye bir dosya var. Notepad++ gibi metin düzenleyicilerden kod yazıp oraya atman gerekiyor olabilir. Ama benim bu konuda hiç bilgim yok ve denemedim. Yabancı kaynaklardan ve videolardan izlemelisin.

Oyunun dosyalarını biraz inceledim, orada scripts klasöründe, PUTSCRIPTSHERE diye bir dosya var. Notepad++ gibi metin düzenleyicilerden kod yazıp oraya atman gerekiyor olabilir. Ama benim bu konuda hiç bilgim yok ve denemedim. Yabancı kaynaklardan ve videolardan izlemelisin.

Hiç video bulamadım. Kodlamadan çok model ve texture tarafıyla ilgilenmek isiyorum. Peki texture nasıl yapabilirim?

Hiç video bulamadım. Kodlamadan çok model ve texture tarafıyla ilgilenmek isiyorum. Peki texture nasıl yapabilirim?

Nereden yapacağını mı yoksa oyuna nasıl ekleyeceğini mi soruyorsun? Oyuna eklemeyi bilmiyorum. Bazı oyunlarda oyunun texturelarına ve modellerine ulaşmak kolaydır ama GTA V öyle değil. Sadece eğer oyunun dosyalarında normal model olarak varsa bu arabalar onları değiştirebilirsin belki. Ya da araçlara özel bir klasör ayrılmışsa sen de kendi araç klasörünü aç ve diğer klasörlere bakarak nasıl çalıştığını anla mesela tüm her şeyi kopyala yapıştır yap ben biraz oyunun dosyalarına bakacağım belki bulurum.

Bazı sitelerde mod yapmaya yardımcı olan uygulamalar gördüm belki onlarda dosyalarla falan uğraşman gerekmiyordur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu video işine yarayabilir belki.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı