GTA 5 için parça değişimi

NVIDIA tercih edersen:www.vatanbilgisayar.com: GTX760 SuperClock ACX GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

AMD tercih edersen: www.vatanbilgisayar.com: R9 280 Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

NVIDIA ekran kartının 2GB olmasına rağmen , AMD'nin Bellek Hızı 5000MHz iken NVIDIA 6008MHz hızında çalışıyor.
Çekirdek Hızında da yine NVIDIA bir adım daha öne geçmiş. 1072'ye 933 Mhz Çekirdek Hızı ile NVIDIA bir adım daha önde.
Bellek Arayüzü'nde ise AMD rakibi NVIDIA'dan bir adım daha önde. NVIDA 256 Bit iken AMD 384 Bit.
İki Ekran Kartı da DX11.1 desteğine sahip.

Karar sizin :)
Bellek bakımından Nvidia'nın 2 GB 6008 MHz AMD'nin 3 GB 5000 MHz'den iyi olamaz.

'Kapasite hızdan önce gelir.'

LEVENT PEKCAN

Şu anda psu değiştiremem maalesef , durumum yok ona :(

Gtx 960 veya 760 uygun sanırım benim psu ya.Evga'nın indirimsiz hali ne kadar ? Onun bellek hızı iyiymiş.Artık bitten çok o önemli sanırım.

Sonuç olarak r9 384 bit ve ram olarak yüksek olsada dx12 desteklemiyor , çekirdek ve bellek hızı gtx lerden daha düşük.Bunu eliyoruz o zaman ? Bellek arayüzü ve ram'in yüksek olması değil çekirdek ve bellek hızının yüksek olması daha önemli ?

Gtx lerde ise Evga az farkla daha iyi özelliklere sahip ve fiyatı daha uygun yetişebilirsem , ayın 8 inde sipariş verebilirim umarım bitmez.

Elindeki işlemci bayağı eski, 750 TL çöpe atma, bence maksimum r9 270 falan al. Overclock falan yapacağım diyorsan gtx 760 falan alabilirsin ama 600 TL civarına falan bulursan, yoksa ona da değmez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı