Merhabalar,
Yeni SSD almamla beraber Windows 10'a geçtim, ve ilginçtir ki eski işletim sistemimde (Windows 7) yaşamadığım garip bir sorunu yaşamaktayım.
Dokuların geç yüklenmesiyle beraber, öldüğümde ya da taksiyle hızlı geçiş yaptığımda yükleme ekranın geç olmasıyla karşılaşıyorum.
Internette bunun hakkında bir sürü rehberler var, ama hiçbirisine yönelmek istemedim yardımı buradan faydalı şekilde almak istiyorum.
Sistem özelliklerim:
SSD: 240 GB (ikiye böldüm, c: Ve d: Olmak üzere GTA 5'ide d'ye kurdum. )
HDD: 500 GB 7200RPM
RAM: Kingston 2X4 8 GB 1333MHz
İşlemci: Xeon E5450 3.0GHz
Ekran kartı: GTX 1050
Bu arada, SSD 500 MB yazmaya sahip olmasına rağmen crystal diskmarkta test ettiğim zaman 300 ila 200 MB yazmaya sahip olduğunu gördüm bunun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.
Bu arada, SSD 500 MB yazmaya sahip olmasına rağmen crystal diskmarkta test ettiğim zaman 300 ila 200 MB yazmaya sahip olduğunu gördüm bunun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.
Anakartınız SATA 2 desteklediğinden en yüksek alabileceğiniz hız 300 MB/s'dir (Kullandığınız işlemciden dolayı böyle bir yorum yaptım büyük ihtimal anakartınız SATA 2'dir anakartınızın modelini de yazarsanız tam bir şey söyleyebiliriz).
Anakartınız SATA 2 desteklediğinden en yüksek alabileceğiniz hız 300 MB/s'dir (Kullandığınız işlemciden dolayı böyle bir yorum yaptım büyük ihtimal anakartınız SATA 2'dir anakartınızın modelini de yazarsanız tam bir şey söyleyebiliriz).
Bu sorun genellikle diskten kaynaklı oluyor, bende de vardı diskim 200-200 bölünmüştü ve kaplamalar geç yükleniyordu. Bende yeni 1 TB disk aldım ve bu sorun çözüldü.
Dostum işletim sistemi ile bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Yani Windows 10'da da 7'de de o işlemci o karta darboğaz yapar. Oyunun yüklü olduğu dizinde GTA5.exe benzeri dosyaya çift tıklayarak uyumluluk sekmesinden uyumluluğu Windows 7 yapıp dene bakalım. Benim bilgisayarda ne zaman darboğaz olduğu anda texture geç yükleniyor. HDD kullanıyorum. Yani sağlıklı bir HDD GTA 5 için yeterli ama işlemci ne zaman %100'e kafa attığında texture geç yükleniyordu. Bu yüzden böyle bir yorum attım.
HDD kullanırken bile bu sorunu yaşamamıştım inanılmaz bir şey.
Ne zaman ki SSD ve Windows 10'a geçiş yaptım o zaman sorun yaşamaya başladım.
İşlemci alacak param yok ne yazık ki, bu durumda benim için en faydalı çözüm ne olabilir?