GTA 5 NVIDIA ekran kartını kullanmama

Megaloman

Kilopat
Daha fazla  
Windows grafik ayarlarından GTA 5'i NVIDIA ekran kartı ile çalışacak şekilde ayarladım olmadı. NVIDIA denetim masasından da aynı şeyi yaptım yine olmadı. Dosyaları doğruladım ama hiçbir şekilde düzelmiyor. İlk indirdiğimde NVIDIA ekran kartını kullanıyordu birden entegre grafik kartına geçti. Oyunu açtıktan sonra NVIDIA GPU ayarlarına giriyorum baktığımda gta5.exe NVIDIA ekran kartı ile çalışıyor diyor. Yardımınızı bekliyorum.

Nvidia GPU Etkinliği, 'GTA 5 Nvidia Ekran Kartı İle Çalışıyor' olarak gösteriyor ise oyun, Nvidia ekran kartı ile çalışıyordur. Ayrıca, oyunu oynayacağınız zaman Nvidia Denetim Masası'nda yer alan '3D Ayarlarının Yönetilmesi' kısmındaki 'Tercih Edilen Grafik İşlemci' kısmını 'Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi' olarak ayarlayabilirsiniz, oyun oynamadığınız zamanlarda da 'Entegre Grafik' olarak.

NVIDIA GPU Etkinliği, 'GTA 5 NVIDIA Ekran Kartı İle Çalışıyor' olarak gösteriyor ise oyun, NVIDIA ekran kartı ile çalışıyordur. Ayrıca, oyunu oynayacağınız zaman NVIDIA Denetim Masası'nda yer alan '3D Ayarlarının Yönetilmesi' kısmındaki 'Tercih Edilen Grafik İşlemci' kısmını 'Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi' olarak ayarlayabilirsiniz, oyun oynamadığınız zamanlarda da 'Entegre Grafik' olarak.

Öyle gözüküyor ama onu kullanmıyor. NVIDIA kartımın belleği 1GB ama oyun içinde 3GB olarak gösteriyor. Ayrıca FPS'de çok düşük.

Sisteminizin özelliklerini de yazabilir misiniz?

Ekran kartı GT740M 1GB, RAM6GB DDR3, işlemci i7 3632QM. Windows 10 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. Entegre grafik kartım Intel HD 4000. Tüm sürücüler ve işletim sistemim güncel. Oyun içinde bellek kapasitesinin yüksek gözükmesi ve sıkıntısız oynadığım oyundan düşük FPS almam bana oyunun NVIDIA ekran kartını kullanmadığını düşündürüyor.
Ve görev yöneticisinden baktığımda Nvidia ekran kartımda hiçbir kullanım söz konusu değil. %0 kullanılıyor olarak gözüküyor.

Ekran kartı GT740M 1GB, RAM6GB DDR3, işlemci i7 3632QM. Windows 10 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. Entegre grafik kartım Intel HD 4000. Tüm sürücüler ve işletim sistemim güncel. Oyun içinde bellek kapasitesinin yüksek gözükmesi ve sıkıntısız oynadığım oyundan düşük FPS almam bana oyunun NVIDIA ekran kartını kullanmadığını düşündürüyor.
İlk yazdığım cevaptaki yöntemi denediniz mi? Oyundaki düşük FPS sorunu Termal Macun'dan da kaynaklanıyor olabilir.

İlk yazdığım cevaptaki yöntemi denediniz mi? Oyundaki düşük FPS sorunu Termal Macun'dan da kaynaklanıyor olabilir.

Evet zaten ilk yaptığım işlem oydu. Elbette termal macun da etkilidir ama dediğim gibi görev yöneticisinden de kontrol ettiğim zaman NVIDIA ekran kartının kullanılmadığı gözüküyor. Sorun burada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı