Gta 5 Online "0x80000003" hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16 GB 3000 MHZ
Ekran kartı
Rx550 4GB
Anakart
MSİ B450M A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 3 3100
Kod:
[2022-09-06 22:21:48.348] [DISPLAY] [ 1856] [gamelaunch] Launching game...
[2022-09-06 22:21:48.348] [DISPLAY] [ 1856] [gamelaunch]  Path: D:\GTAV\GTA5.exe
[2022-09-06 22:21:48.348] [DISPLAY] [ 1856] [gamelaunch]  Command Line: "D:\GTAV\GTA5.exe" -skipPatcherCheck -epicAppId=gta5 -AUTH_LOGIN=unused -AUTH_PASSWORD=47d3ffa78721478e90d51c599d40c3ec -AUTH_TYPE=exchangecode -epicapp=9d2d0eb64d5c44529cece33fe2a46482 -epicenv=Prod -EpicPortal -epicusername=EGEfpsr5 -epicuserid=b014961099364e3d8623eec5f47d6015 -epiclocale=tr -epicsandboxid=0584d2013f0149a791e7b9bad0eec102 @args.txt @commandline.txt -enableCrashpad -useEpic -scCommerceProvider=4 -rglLanguage=en-US
[2022-09-06 22:21:48.348] [DISPLAY] [ 1856] [gamelaunch]  Working Directory: D:\GTAV
[2022-09-06 23:21:27.499] [DISPLAY] [idownloader] Starting download of 'https://gamedownloads-rockstargames-com.akamaized.net/public/launcher_online_config.xml'
[2022-09-06 23:21:28.257] [DISPLAY] [idownloader] Completed download of 'https://gamedownloads-rockstargames-com.akamaized.net/public/launcher_online_config.xml' (status: 0/200)
[2022-09-07 00:21:28.316] [DISPLAY] [idownloader] Starting download of 'https://gamedownloads-rockstargames-com.akamaized.net/public/launcher_online_config.xml'
[2022-09-07 00:21:29.005] [DISPLAY] [idownloader] Completed download of 'https://gamedownloads-rockstargames-com.akamaized.net/public/launcher_online_config.xml' (status: 0/200)
[2022-09-07 01:16:18.927] [DISPLAY] [ 1856] [gamelaunch] Game exited with code 0x80000003 (2147483651)
[2022-09-07 01:16:18.927] [DISPLAY] [ 1856] [crashdetection] Game left no exit file.
[2022-09-07 01:16:18.927] [ ERROR ] [ 1856] [crashdetection] Exit code 0x80000003 indicates a fatal game exit (reason: Unknown Error Code)
[2022-09-07 01:16:18.979] [DISPLAY] [Main ] [cloudsaveop] Cloud Save sync requested for title 'gta5'
[2022-09-07 01:16:18.995] [DISPLAY] [Main ] [cloudsaveop] Starting cloud save enabled check for title 'gta5'
[2022-09-07 01:16:18.996] [DISPLAY] [Main ] [cloudsaveop] Received cloud saves enabled state for title 'gta5' = disabled
[2022-09-07 01:16:18.996] [DISPLAY] [Main ] [cloudsaveop] Finished syncing cloud saves for title 'gta5'
[2022-09-07 01:16:19.932] [DISPLAY] [Main ] [launcher] StartShutdown - Now in progress
[2022-09-07 01:16:21.793] [DISPLAY] [Main ] [app] Application quit requested (exit code: 0)
Kahve yapmaya gitmiştim. Döndüğümde oyunun beni attığını gördüm. Yukarıda launcher.log belgesinin bi kısmını paylaştım. Bu hatayı nasıl çözebilirim?

Oyunda herhangi bir mod kurulu mu?
Oyunun dosya bütünlüğünü doğrulamayı denediniz mi?

BIOS günc...? Şaka şaka. Ama tabii onla da alakalı olabilir. :)

Şimdi işin içinde GTA Online var. Story Mode değil yani. Bana kalırsa hileciler crashliyor sizi. Yani sadece sizi değil, rastgele kafalarına göre lobide kim var kim yok herkesi crashliyorlar. Bana da çok sık oluyor. Launcher.log'da aynı hata mı yazıyordu tabii onu hatırlayamadım. Ama siz yine de üstteki çözüm önerilerini mutlaka uygulayın.

Oyunda herhangi bir mod kurulu mu?
Oyunun dosya bütünlüğünü doğrulamayı denediniz mi?

BIOS günc...? Şaka şaka. Ama tabii onla da alakalı olabilir. :)

Şimdi işin içinde GTA Online var. Story Mode değil yani. Bana kalırsa hileciler crashliyor sizi. Yani sadece sizi değil, rastgele kafalarına göre lobide kim var kim yok herkesi crashliyorlar. Bana da çok sık oluyor. Launcher.log'da aynı hata mı yazıyordu tabii onu hatırlayamadım. Ama siz yine de üstteki çözüm önerilerini mutlaka uygulayın.
Oyunu daha 3 gün önce indirdim hocam pc de başka oyun yok. Dosyaları da doğruladım birşey bulmadı. Dediğiniz gibi hileciler yapmış olabilir. Birde birşey söylemek istiyorum. Farklı bı serverde oynarken biri yanıma ışınlandı bende sıktım ama ölmedi. Bana kendisini serverin adımını olarak tanıttı. 2 kişi idiler hatta. İstediği kişiyi kickleye biliyorlardı. Benide ban ile tehdit ettiler. Biz Rockstar ın serverlerinde oynamıyormuyuz? Kafasına göre admin olma diye birşey mi varmış? Ban nasıl atacaklar merak ettim açıkçası. Silah falanda verdiler.

Evet yapabilirler. Rockstar'ın kendi sunucusunda bile yapabiliyorlar. Admin olabileceğini sanmıyorum, bu çok eski bir açıktı. Ama admin olmuş kadar yetkisi var. Banlamak dışında. Banlamakla tehdit ettiği kısım yüksek ihtimalle hile modundaki bir özelliği kullanarak hesabınızı döngüye ve siyah ekrana sokacak, aslında ban yemeyeceksiniz ama oynayamayacaksınız da. Buna güvenerek tehdit etmiş olabilir, başıma gelmişti.

Hileci arkadaşa özel mesajdan "yeter artık yapma lanet herif, tamam seni bir daha raporlamayacağım" diyince bunu yapmayı kesmişti. Raporladığımı bile öğrenmişti. Hatta rapor Rockstar'a gitmeden silinmişti. Kendilerini Allah/Tanrı sanıyorlar ve sizin de onlara tapmanızı ve yalvarmanızı bekliyorlar. :)

Godmode açabilirler, silah verebilirler, oyunu çökertebilir ve sizi masaüstüne gönderebilirler, sunucudan atabilirler ve daha nicesi.

Hileciler ve yapabilecekleri hakkında daha fazla bilgi öğrenmek istiyorsanız aşağıda epey uzun bir mesajım var, tabii okumaya hevesli olmanız lazım biraz. :D

Evet yapabilirler. Rockstar'ın kendi sunucusunda bile yapabiliyorlar. Admin olabileceğini sanmıyorum, bu çok eski bir açıktı. Ama admin olmuş kadar yetkisi var. Banlamak dışında. Banlamakla tehdit ettiği kısım yüksek ihtimalle hile modundaki bir özelliği kullanarak hesabınızı döngüye ve siyah ekrana sokacak, aslında ban yemeyeceksiniz ama oynayamayacaksınız da. Buna güvenerek tehdit etmiş olabilir, başıma gelmişti.

Hileci arkadaşa özel mesajdan "yeter artık yapma lanet herif, tamam seni bir daha raporlamayacağım" diyince bunu yapmayı kesmişti. Raporladığımı bile öğrenmişti. Hatta rapor Rockstar'a gitmeden silinmişti. Kendilerini Allah/Tanrı sanıyorlar ve sizin de onlara tapmanızı ve yalvarmanızı bekliyorlar. :)

Godmode açabilirler, silah verebilirler, oyunu çökertebilir ve sizi masaüstüne gönderebilirler, sunucudan atabilirler ve daha nicesi.

Hileciler ve yapabilecekleri hakkında daha fazla bilgi öğrenmek istiyorsanız aşağıda epey uzun bir mesajım var, tabii okumaya hevesli olmanız lazım biraz. :D

Gerçekten şaka gibi. Açık dünyası harika olan bı oyunun online tarafı bu kadar rezalet olmamalı. Kendisini admin olarak tanıtan kişiyi raporladim. Sonra sunucudan çıktım.
Sizce ban yemiş midir?

Gerçekten şaka gibi. Açık dünyası harika olan bı oyunun online tarafı bu kadar rezalet olmamalı.
Kesinlikle. Bu hileciler oyunun PC'deki çıkış tarihinden yani 2015 yılından beri oyunculara bela olmuş durumda. Rockstar hiçbir şey yapmıyor. Shark Card satışlarında bir sorun olursa 10 saniye geçmeden ilgileniyorlar sadece. :) Ara sıra 3-5 çözüm getiriyorlar ama nafile, hile geliştiricileri yine yeni yeniden mottosuyla sürekli bir şeyler çıkarıyor.

Kendisini admin olarak tanıtan kişiyi raporladım. Sizce ban yemiş midir?
Hocam, çok pozitif düşünüyorsunuz. Yanlış düşündüğünüz için söylemiyorum, bu oyun maalesef hilecilerin banlanması konusunda çok iyi değil. Adamın banlandığını hiç sanmıyorum. Hem de hiç.

Videosunu çekip Rockstar desteğe gönderdiğim adam aylar geçmesine rağmen yüksek ihtimalle hala banlanmadı, elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor lobilerde. Bilmiyorum epey bir zaman geçti umarım banlanmıştır.

Gülünç olanı söyleyeyim. Bu raporlar çok yüksek ihtimalle Rockstar'a ulaşmıyor bile. Çünkü yukarıda bahsettiğim hilecinin mod menüsü rapor atıldığı an raporu engelliyor ve Rockstar'a ulaştırmıyor.

Ben adamı raporluyorum, adam benim onu raporladığımı öğreniyor, raporu engelliyor ve benim peşime düşüyor. Böyle komik olaylar var işte.

Bu arada, her hilecinin mod menüsü bu kadar gelişmiş değil elbette. Bazıları rapor edildiğinden haberdar bile olmuyor.

Hadi diyelim küçük bir ihtimalle raporunuz Rockstar'a ulaştı. Bakın o kadar rapor var ki benim fikrim Rockstar'ın bunların hiçbirine yetişemediği. Çünkü bu hileciler genelde otomatik olarak yani sistem tarafından banlanıyor. Banlanmazsa da adminlerin insafına kalıyor, onlar da acaba görevlerini yerine getiriyor mu? Getiriyorlarsa yetişebiliyorlar mı? Büyük bir muamma.

Peki daha önce Rockstar adminlerinin radarına girmiş ve banlanmadan önce ihtar/uyarı almış birileri var mı? Elbette var. :D

possible-cheater.png

Bu üstteki resimde olan uyarıyı alan arkadaşlar bazen doğru bir şekilde yakalanmış oluyor bazen de yanlış. Genelde bir hesaba çok yüksek miktarda rapor atılırsa bu hesap banlanabilir veya adminler tarafından izlemeye alınabilir. Düşünsenize, biri size taktı ve hesabınıza rapor botu attı ama masumsunuz. Bir anda bu uyarı geldi ve şaşırdınız, korktunuz. Başına gelenler aynen böyle söylüyor.

Peki adminlerin bizzat yakaladığı ve banladığı hileciler var mı? Onlar da var! Ama sayıları çok az. Epic Games bu oyunu ücretsiz verdiği gün hilecilere, hile geliştiricilerine, spam botlara çoook büyük bir kapı araladı. Bunu özetleyen güzel bir görsel de var:

free-copy.png

Gelelim kendi işinde gücünde olan hilecilere. Bu arkadaşlar ışınlanma, arkadaşlarının görevlerine yardım, onlara ve kendilerine para atma gibi hileler yapıyorlar. Ama kimseye bulaşmıyorlar. Doğal olarak kimse raporlamıyor, kolay kolay da sisteme düşmüyorlar. Dikkatli oldukları sürece banlanmıyorlar. 😉

Ya da CheatEngine veya benzeri şeyleri kullananlar. CheatEngine'i dikkatli kullandığında banlanmıyorum diyenlerin sayısı fazla. Ama geçen bir arkadaşım abarttığı için banı yemişti ve hesabı sıfırlandı, 1 ay sonra ancak girebildi.

Son olarak şunu bırakayım.

1662561172944.png

Kesinlikle. Bu hileciler oyunun PC'deki çıkış tarihinden yani 2015 yılından beri oyunculara bela olmuş durumda. Rockstar hiçbir şey yapmıyor. Shark Card satışlarında bir sorun olursa 10 saniye geçmeden ilgileniyorlar sadece. :) Ara sıra 3-5 çözüm getiriyorlar ama nafile, hile geliştiricileri yine yeni yeniden mottosuyla sürekli bir şeyler çıkarıyor.

Hocam, çok pozitif düşünüyorsunuz. Yanlış düşündüğünüz için söylemiyorum, bu oyun maalesef hilecilerin banlanması konusunda çok iyi değil. Adamın banlandığını hiç sanmıyorum. Hem de hiç.

Videosunu çekip Rockstar desteğe gönderdiğim adam aylar geçmesine rağmen yüksek ihtimalle hala banlanmadı, elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor lobilerde. Bilmiyorum epey bir zaman geçti umarım banlanmıştır.

Gülünç olanı söyleyeyim. Bu raporlar çok yüksek ihtimalle Rockstar'a ulaşmıyor bile. Çünkü yukarıda bahsettiğim hilecinin mod menüsü rapor atıldığı an raporu engelliyor ve Rockstar'a ulaştırmıyor.

Ben adamı raporluyorum, adam benim onu raporladığımı öğreniyor, raporu engelliyor ve benim peşime düşüyor. Böyle komik olaylar var işte.

Bu arada, her hilecinin mod menüsü bu kadar gelişmiş değil elbette. Bazıları rapor edildiğinden haberdar bile olmuyor.

Hadi diyelim küçük bir ihtimalle raporunuz Rockstar'a ulaştı. Bakın o kadar rapor var ki benim fikrim Rockstar'ın bunların hiçbirine yetişemediği. Çünkü bu hileciler genelde otomatik olarak yani sistem tarafından banlanıyor. Banlanmazsa da adminlerin insafına kalıyor, onlar da acaba görevlerini yerine getiriyor mu? Getiriyorlarsa yetişebiliyorlar mı? Büyük bir muamma.

Peki daha önce Rockstar adminlerinin radarına girmiş ve banlanmadan önce ihtar/uyarı almış birileri var mı? Elbette var. :D

Eki Görüntüle 1510494

Bu üstteki resimde olan uyarıyı alan arkadaşlar bazen doğru bir şekilde yakalanmış oluyor bazen de yanlış. Genelde bir hesaba çok yüksek miktarda rapor atılırsa bu hesap banlanabilir veya adminler tarafından izlemeye alınabilir. Düşünsenize, biri size taktı ve hesabınıza rapor botu attı ama masumsunuz. Bir anda bu uyarı geldi ve şaşırdınız, korktunuz. Başına gelenler aynen böyle söylüyor.

Peki adminlerin bizzat yakaladığı ve banladığı hileciler var mı? Onlar da var! Ama sayıları çok az. Epic Games bu oyunu ücretsiz verdiği gün hilecilere, hile geliştiricilerine, spam botlara çoook büyük bir kapı araladı. Bunu özetleyen güzel bir görsel de var:

Eki Görüntüle 1510518

Gelelim kendi işinde gücünde olan hilecilere. Bu arkadaşlar ışınlanma, arkadaşlarının görevlerine yardım, onlara ve kendilerine para atma gibi hileler yapıyorlar. Ama kimseye bulaşmıyorlar. Doğal olarak kimse raporlamıyor, kolay kolay da sisteme düşmüyorlar. Dikkatli oldukları sürece banlanmıyorlar. 😉

Ya da CheatEngine veya benzeri şeyleri kullananlar. CheatEngine'i dikkatli kullandığında banlanmıyorum diyenlerin sayısı fazla. Ama geçen bir arkadaşım abarttığı için banı yemişti ve hesabı sıfırlandı, 1 ay sonra ancak girebildi.

Eki Görüntüle 1510499
Şiir gibi yazmışsınız hocam. Sağolun cevabınız için.

Eki Görüntüle 1510494

Eki Görüntüle 1510518

Eki Görüntüle 1510499
Hocam şimdi ise gine oyundan attı. Bu sefer serverde kimse yoktu. Durduk yere oyun dondu ve attı. Launcher.log dan baktığımda hata kodu bu 0xc0000005 STATUS_ACCESS_VIOLATION.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı