Engin Korkmaz

Kilopat
Daha fazla  
GTA 5 Online'a girdiğimde CPU ve GPU kullanımı sabit şekilde yüzde 100 oluyor. Ama hiç kasma veya anlık donma filan yaşamadım.

Sorum şu ki CPU kullanımının yüzde 100 de kalması işlemciye veya bilgisayara bir problem yaşatır mı?

Ve ya bu bir sorunsa nasıl düzeltebilirim?

İşlemci sıcaklığı: 65 derece ile 75 derece arası, stok fan kullanıyorum. (Anakart'tan akıllı fan'ı açtım, ısındıkça fan daha hızlı dönüyor.)
Peki bu değerler yüksek mi? Eğer bu değerler yüksekse fanı stabil olarak hızlı çalıştırabilirim.

Ekran kartı: 70 derece civarı.

CPU: Intel core i5 7500
GPU: MSI Gaming X GTX 1060 6G
Anakart: MSI H270 Gaming M3
SSD: Kingston SSDNOW 120GB
RAM: Kingston HyperX 8GB
HDD: 500GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sorumun da aynı şekilde sizin gibi gerçekleşiyor. CPU kullanımı yüzde yüz fakat bende ayrı bir sorun ise sıcaklığımın çok fazla olması. Üçüncü nesil İşlemci ve Anakart kullandığım için otomatik ayarlama gibi bir şey ile karşılaşmadım.

Öncelikle eğer GPU kullanımı 80'lere düşüp CPU kullanımı 100'de kalırsa darboğaz var demektir. Advanced Graphics'i komple kapatıp diğer tüm ayarları ultra'ya alın. İşlemci sıcaklığınız biraz fazla işlemci soğutucusunun ayaklarinin tam oturduğuna emin olun. Ekran kartı sıcaklığınız iyi.

Genelde ikiside %100 kullanımda sabit kalıyor ve bu işlemcininde darboğaz yapacağını düşünmüyorum açıkçası, zaten darboğaz yapma gibi bir şey olsaydı oyunda takılmalar ve kasılmalar olması gerekirdi ama oyunum gayet akıcı. İşlemci sıcaklığı yüksek ise fanı daha yüksek bir hızda kullanabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…