GTA 5 oynanırken sistem takılıp kalıyor

Umutlu Umutsuz

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorun başlıkta göründüğü gibidir. Bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. Her zaman olmuyor bazen yaşanan bir durum. Mesela şu an yaşadığım bölgede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor bunun zarar verdiğini düşünüyorum ama emin değilim. Nasıl çözerim? Ek olarak virüs taraması vs yaptım ve bir virüs yok.

Sisteminiz nedir? Bende de VRAM tamamen dolu olursa öyle oluyor.

Arkadaşlar sorun başlıkta göründüğü gibidir. Bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. Her zaman olmuyor bazen yaşanan bir durum. Mesela şu an yaşadığım bölgede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor bunun zarar verdiğini düşünüyorum ama emin değilim. Nasıl çözerim? Ek olarak virüs taraması vs yaptım ve bir virüs yok.

RAM'lerden veya ekran kartından kaynaklanan bir sorun büyük ihtimal ekran kartı sıcaklığı ve kullanım oranı nasıl eğer ekran kartı kullanımı yüksekse yaşanabilecek bir durum.

Ilk once CPU ve GPU ısı degerlerine bakin, aşırı isinma sorunu olabilir, bilgisayar bakimini ne zaman yaptirdiniz termal macunlar iyi durumda mi?
Sistem acilinca da takilma sorunu oluyor mu, HDD kullaniyor musunuz?

Ilk once CPU ve GPU ısı degerlerine bakin, aşırı isinma sorunu olabilir, bilgisayar bakimini ne zaman yaptirdiniz termal macunlar iyi durumda mi?
Sistem acilinca da takilma sorunu oluyor mu, HDD kullaniyor musunuz?

Bilgisayar bakımını 1 ay önce yaptırdım termal macunlar iyi durumda sıcaklıklar ortalama 75 derece. İşlemci sıcaklığı 67 derece. Oyunum SSD'de yüklü

RAM'lerden veya ekran kartından kaynaklanan bir sorun büyük ihtimal ekran kartı sıcaklığı ve kullanım oranı nasıl eğer ekran kartı kullanımı yüksekse yaşanabilecek bir durum.

Sıcaklık 75 derece.

Sisteminiz nedir? Bende de VRAM tamamen dolu olursa öyle oluyor.

RX570 4 GB.
Ryzen 5 2600X
16 GB RAM
VRAM tamamen dolu değil 4000'den 2900'ünü kullanıyorum yaklaşık olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı