GTA 5 oynarken PC kapanıyor

babayigit60

Megapat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
1TB HDD + 256 GB SSD
Ekran kartı
RX 570 4 GB Armor
Anakart
H61M
İşlemci
i7 3770
MSI RX 570 Armor modeli var. GTA girdikten 3-4 dakika sonra kapanıyor. 2 sene önce tanıdık birisinden çok ucuza almıştım sanırım mining yapılmış. Bir tane fanı çalışmıyordu yerine başka fan taktım. İlk kullandığımdan beri oyunlarda 89-90 derecede çalışıyor. Kasam biraz küçük belki bundan da oluyor olabilir ya da PSU yetmiyor da olabilir. Sizin düşünceleriniz ne, neler yapmam lazım?

i7 3770.
12 GB RAM.
MSI RX570 4 GB Armor.
300W PSU.

Bence PSU yetmiyor olabilir. Sadece GTA da mı oluyor yoksa başka oyunlarda da oluyor mu?

Çok ısındığı için kapanıyordur. MSI Afterburner indirerek fanların hızını arttırarak sorunu biraz da olsa çözebilirsin.

MSI RX 570 Armor modeli var. GTA girdikten 3-4 dakika sonra kapanıyor. 2 sene önce tanıdık birisinden çok ucuza almıştım sanırım mining yapılmış. Bir tane fanı çalışmıyordu yerine başka fan taktım. İlk kullandığımdan beri oyunlarda 89-90 derecede çalışıyor. Kasam biraz küçük belki bundan da oluyor olabilir ya da PSU yetmiyor da olabilir. Sizin düşünceleriniz ne, neler yapmam lazım?

i7 3770.
12 GB RAM.
MSI RX570 4 GB Armor.
300W PSU.

Bende de aynı sorun var MC'de modpack oynarken ısınınca çöküyor üstüne ses takılması ile jumpscare oluyor :D

Çok ısındığı için kapanıyordur. MSI Afterburner indirerek fanların hızını arttırarak sorunu biraz da olsa çözebilirsin.

Bende fan hızı artmıyor otomatikte sabit kalıyor.

bence PSU yetmiyor olabilir. Sadece GTA da mı oluyor yoksa başka oyunlarda da oluyor mu?

CoD: MW de olmuştu.

Oyun oynarken sıcaklık değerlerine bak. Eğer belli bir sıcaklığa geldiği zaman kapanıyorsa büyük ihtimal aşırı ısındığı için kendisini kapatıyordur PC.

89-90'a geliyor sonra kapanıyor.

Sıcaklık ile alakalı muhtemelen başka oyunlarda da denedin mi?

CoD: MW de olmuştu.

Premiere Pro 2021 de render yaparkende kapanıyor.

Öncelikle 90 derece çok yüksek bir sıcaklık. Termal macun yenilemesi kesinlikle yapmak zorundasın. Diğer türlü işlemcin zarar görebilir. Sıcaklık sorununu hallettikten sonra büyük ihtimal sorunun kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bilgisayar aşırı ısındığında kendini güvenlik amacıyla kapatır. Eğer sorunun halen daha devam ediyorsa PSU'yu değiştirmelisin. Çünkü PSU gerekli gücü sisteme veremediği zaman bilgisayar yine kapanır. Sana verdiğim site üzerinden sistem parçalarını girerek sana gerekli olan Volt değerini öğrenebilirsin.

Öncelikle 90 derece çok yüksek bir sıcaklık. Termal macun yenilemesi kesinlikle yapmak zorundasın. Diğer türlü işlemcin zarar görebilir. Sıcaklık sorununu hallettikten sonra büyük ihtimal sorunun kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bilgisayar aşırı ısındığında kendini güvenlik amacıyla kapatır. Eğer sorunun halen daha devam ediyorsa PSU'yu değiştirmelisin. Çünkü PSU gerekli gücü sisteme veremediği zaman bilgisayar yine kapanır. Sana verdiğim site üzerinden sistem parçalarını girerek sana gerekli olan Volt değerini öğrenebilirsin.

Sitede önerilen 360W yazıyor. Benim 300W umarım sorun PSU'dan kaynaklıdır eğer ekran kartında büyük bir sıkıntı varsa çok kötü olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı