GTA 5 RAGE MP mi yoksa FiveM mi?

kızgın-muz

Hectopat
Ben GTA Online oynamayı seven biriyim ama hep yeni içerikler modlar vs. görmek istediğim için private serverlere giriyorum FiveM gibi ama rage multiplayer diye bir Online'da varmış FiveM'le farkı nedir acaba sizce indireyim mi?

Rage MP bildiğime göre optimizasyonu daha iyi olan bir yer FiveM'in optimizasyonu cidden berbat ama Türkiye'de kaç tane rage MP sunucusu var bilmiyorum. FiveM sunucu bakımından Türkiye'de daha fazla var bildiğim kadarıyla. Bilgisayarının özellikleri kötüyse rage MP'ye geçebilirsin ama bana sorsan ben daha çok bilinen FiveM'e girerdim ama unutma FiveM'in optimizaysonu cidden çok kötü.

RageMP hakikaten Role Play'in hakkıyla yapıldığı platformdur. Artıları 2500 kişiye kadar çıkan sunucu slotları ve bir çok dilde aynı anda oynanabilen sunucular (Majestic RP, Rusça bazlı, Türkçe, İngilizce ve diğer avrupa dillerinin desteklendiği ortalama 2300 kişinin oynadığı devasa bir sunucudur). Optimizasyonu FiveM'e göre çok daha iyi çünkü FiveM C++ GTA Online altyapısı üzerine kuruluyken, RageMP C# dilinde ve Singleplayer altyapısını kullandığı için modlama olarak çok daha kaliteli ve kapsamlı mod paketleri sunuyor. Örneğin ben sistemimde RageMP'de texture kaybı yaşamadan stabil 50-55 FPS oynarken, FiveM girdiğimde sokaklarda yolların textureleri gelip gelip gidiyor ve 35 FPS bir şekilde oynuyorum. FiveM yanlış bilmiyorsam 128 kişilik sunucuları destekliyor ve ona rağmen optimizasyonu çok başarısız. FiveM sunucuları birbirleninin aynı hazır mod paketlerini kullandığı için Türkiye'de çok popüler çünkü kimse çıkıp ben tamamen kendi mod pakedimi RageMP'de yazacağım demiyor (RageMP'de hazır mod paketleri yok, tüm sunucular kapalı kaynak kodlarına sahip ve bu da geliştiricilerin sıfırdan bir mod pakedi yazması demek). O yüzden de gerçek RP RageMP'de oynanır. Tavsiye ettiğim sunucu MajesticRP, hem siteleri hem de oyun içinde Türkçe dil desteği mevcut. MajesticRP

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı