GTA 5 VRAM'in hepsini kullanmıyor

530712

Centipat
Merhaba arkadaşlar öncellikle sorunum GTA 5 de VRAM'im 4 GB ama oyun içinde 1 kullanıldığı gözüküyor, çözümü var mı?

Doku kalitesini çok yükseğe alın. Ayrıca VRAM'in hepsinin kullanılmaması bir sorun değildir, ihtiyaç oldukça kullanılır.

Ekran kartın GT730 4 GB ise kullanamaz çünkü ekran kartının çekirdek hızı ve bellek hızı düşük gelir. Sistem özellikleri belirtin.

Bu bir sorun değil. VRAM ihtiyacı olan miktarı kullanır. Asıl sorun hepsini kullanınca başlar zaten. Hepsini kullanınca VRAM yetmeyip FPS düşüşü yaşatıyor.

Oyun ihtiyacı olduğu kadar VRAM alır ha eğer köküne kadar alsın diyorsan MSAA textureları her şeyi Ultra'ya al bak o zaman görürsün VRAM'i.

Şimdi tam anlamadım şu an 40-50 FPS oynuyorum zaten ondan dedim. Ekran kartım AMD Radeon R7 240

Oyun ihtiyacı olduğu kadar VRAM alır ha eğer köküne kadar alsın diyorsan MSAA textureları her şeyi Ultra'ya al bak o zaman görürsün VRAM'i.

Evet şu anda dediğinizi yaptım ama oyun çöktü ben aldım dersimi hocam teşekkürler

Son düzenleme:
VRAM kullanımı için ayarları yükseltmek gerekir fakat ekran kartınızın mimarisi çekirdek hızı bellek hızı çok önemlidir örneğin 50 FPS normal ayarlarda alıyorsanız VRAM 1300 MB kullanıyorsa orta ayarlara aldığınızda 2000 MB VRAM kullanır fakat FPS'iniz 20 25'lere kadar düşer bunun sebebi ise yukarıda saydığım[ ekran kartınızın düşük hız ve eski mimariye sahip olması] etkenlerdir ekran kartınız eski bir kart 50 FPS gayet iyi GTA V için bence dert edilecek bir şey yok.

Peki anladım RAM 8 kullanıyorum GTA 5 sadece 4 kullanıyor bu normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…