GTA 4'te optimizasyon sorunları var o yüzden Mobile çıkmaması normal zaten. GTA 5'in Mobile çıkma ihtimali var ama mobil için optimize edilmesi gerektiği için uğraştırır. Uğraştığını içinde Rockstar Games'in GTA 5'i Mobile getirmeme ihtimali var tabii ki. Mobil GTA'lar tutuyor mu bilmem ama tutuyorsa Rockstar para için bile Mobile getirir. Rockstar öyle bir firma. Nerede para varsa oraya konuyor.
O testlerin çoğu sahte bile. Çoğu u GeForce NOW ile yapıyorlar. Tabii ki aralarında gerçek testler var ama onlarda orta grafiklerde 60 FPS zor veriyor. Daha GTA 4'ü getiremediler. Vta oyunlarındakı oyun motoru çok gelişmiş olduğu için telefonlarda sadece bu grafik motorunu açabilmek bile çok zor.
Winlator diye bir emulator var knk windows kuruyorsun ben ordan steam indirip bir sürü oyun oynadım yakında snapdragon 8 elite li bir telefon alıcam telefon tanıtan yabancı bir sürü kanal winlatordan pc oyunlarını gösteriyor gta v 60 fps ve üstü rahat veriyor snapdragon 8 elite bu konuda gayet yeterli.
Anakart MSİ B550-A PRO I İşlemci R5 5600+ Deepcool ak400 I EkranK gaming x RX6800xt I SSD adata legend 800 500 gb, samsung 980 pro 1 tb, pny cs300 1 tb I ram 4x8 gskill ripjaws I psu fps hyper pro 650w 80+
Eskiden imkansız derdik yüksek depolama telefonlar pek yoktu grafik birimleri işlemcileri yetersizdi, artık 1 TB telefonlar üretiliyor donanım yeter depolama yeter sadece yapımcıların bu projeleri ele alması kaldı GTA 5 çıkar mı bilmem de böyle RDR2 falan çıksa sıkıştırmayla 60-70 GB olsa yüklerdim.
SD 720g (2020 orta segment) ile SD 8 Gen 3'ü (2024 amiral gemisi) mü kıyaslıyorsunuz hocam?
Şu videoyu izleyebilirsiniz, adam kanlı canlı oynuyor GTA 5'i SD 8 Gen 2 ile.
evet 10-15 fps ile takıla takıla... Dediğim gibi ets 2 oynanır anca ve düşük çöp grafikler ile. 10 yıl sonra belki gta 4 veya 5 mobile gelebilir. Fakat şuanki sistemler ile optimizasyonun dibine de vurulsa yine çalışmaz yine çalışmaz. Veya 15-20 fps ile oynanır belki. 30 fps kabul edilebilir.
GTA 4 ve GTA 5 son seviye bilgisayarlarda bile 4K, full grafik, ölçeklemeyi fullemek gibi özellikleri açtığınızda halan daha tam anlamıyla akıcı(100 fps civarı) oynanabilir değil. Çok leş grafiklerle belki olur yada farklı bir oyun motoru ile olur. Yapay zekaya bile port yaptırıtlar buna demedi demeyin. Ama şimdilik çok zor bir ihtimal. Rockstar Games istese yapar, yaptırır ama mali kaygıları olmadığı için bir çok şeyi yapmıyorlar hatta yapana da mani oluyorlar.
Şu an IPhone'ler Resident Evil 4 Remake'yi 25 30 FPS'lerde oynatabiliyorsa GTA 5'i fazla fazla oynatabilirler ancak Rockstar'ın böyle bir şeye girişeceğini sanmıyorum.