GTA 5'te ekran kartı kullanması gerekenden fazla VRAM kullanıyor

bugra8776

Centipat
Daha fazla  
GTA 5'te kullanacağı VRAM'i 2.5GB ayarlıyorum oyun içinde 4 GB harcıyor düşük FPS alıyorum nasıl düzeltebilirim?
Ekran kartı ASUS TUF RX 6500XT 4 GB.

Dosya Ekleri

• 1735588487460.png
    1735588487460.png
    941 KB · Görüntüleme: 50
  • 1735588532858.png
    1735588532858.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 49
Orası tahmini değer, hiçbir zaman gerçek kullanılan değeri göstermez. Söyle tahmin yürütün 2.5 GB'da tam 4 kullanıyorsa 2 yapın 3.5-4 arasında kullansın misal. Texture kalitesini düşürün, en çok VRAM'i o kullanır. MSAA ayarı da VRAM kullanıp FPS düşürür, X4 çok fazla. MSAA yerine FXAA da kullanılabilir.

Orası tahmini değer, hiçbir zaman gerçek kullanılan değeri göstermez. Söyle tahmin yürütün 2.5 GB'da tam 4 kullanıyorsa 2 yapın 3.5-4 arasında kullansın misal. Texture kalitesini düşürün, en çok VRAM'i o kullanır.

Videolara bakıyorum da bu ekran kartıyla yüksek ayarlarda 60-70 FPS alıyorlar ben orta ayarlarda 60 FPS'i zar zor görüyorum.

Videolara bakıyorum da bu ekran kartıyla yüksek ayarlarda 60-70 FPS alıyorlar ben orta ayarlarda 60 FPS'i zar zor görüyorum.

İşlemciniz nedir? GTA 5 işlemci gücü isteyen bir oyun olduğu için internette izlediğiniz test videolarında yüksek işlemci kullaniliyorsa aradaki ekran kartı kullanım farkından dolayı FPS yüksek olabilir. Zira attığınız SS'lerde ekran kartı kullanımı %60-70, bu 80'lere 90'lara çıksa siz de FPS yukseleceginden dolayı ayar da arttırabilirsiniz.

İşlemciniz nedir? GTA 5 işlemci gücü isteyen bir oyun olduğu için internette izlediğiniz test videolarında yüksek işlemci kullaniliyorsa aradaki ekran kartı kullanım farkından dolayı FPS yüksek olabilir. Zira attığınız SS'lerde ekran kartı kullanımı %60-70, bu 80'lere 90'lara çıksa siz de FPS yukseleceginden dolayı ayar da arttırabilirsiniz.

Ekran kartının kullanımını VRAM kısıtlıyor işlemcim gayet yeterli R5 5600X.

Ekran kartının kullanımını VRAM kısıtlıyor işlemcim gayet yeterli R5 5600X.

VRAM'den dolayı kısıtlansa izlediğiniz testlerde de kısıtlanmaz mi? Aynı kart sonuçta. Ryzen işlemcilerde gece FPS düşme problemi var, oyun içinde gündüz olunca tekrar kontrol edin. Bir de Online giriyorsunuz, hikaye ve Online arasında FPS farkı var optimizasyondan dolayı.

VRAM'den dolayı kısıtlansa izlediğiniz testlerde de kısıtlanmaz mi? Aynı kart sonuçta. Ryzen işlemcilerde gece FPS düşme problemi var, oyun içinde gündüz olunca tekrar kontrol edin. Bir de Online giriyorsunuz, hikaye ve Online arasında FPS farkı var optimizasyondan dolayı.

Gece FPS düşme problemi mi :D, story modda 5-10 FPS daha düşük.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ayarları yapmanızı öneririm.

Teşekkür ederim video sayesinde 75-80 FPS'lere çektim bu 4 GB ekran kartı da işkenceymiş bir an önce yükseltmem gerek 12 yıllık oyunu full ayarlara çekemiyoruz :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı