Hani hikayesini az çok biliyoruz bir çift var soygunlar, mafya, kumar, ihanet, aşk gibi konuları ele alan uzun süreli bir hikaye bekliyoruz.
Oynanış olarak en şunu merak ediyorum. Sanırsam bu oyunda da yemek yeme, kas yapma, enerji, sınırlı silah tekerleği gibi RDR2 ve San Andreas'daki mekanikleri almışlar acaba oyunu daha gerçekçi bir oynanışa getirip Online kısmını daha basite indirirler diye düşünüyorum. Biraz daha akıcı kontroller, daha az mekanikler gibi.
Biraz düşünüyordum GTA gibi kaotik bir oyunda kadın karakter nasıl olur diye 2. fragmanla cidden iyi işlemişler gibi duruyor. Biraz düşündüm acaba eski oyunlardan daha farklı, tek bir erkek karaktere yönelen bir oyun, aynı zamanda GTA türüne yakışan bir hikaye olabilir mi diye düşündüm aklım benzer şeylere gitti hemen. İşte soyguncu, tetikçi, mafya, çeteci gibi tipler. Anlaşılan burada daha farklı olarak soyguncu bir çift hikayesi izlemek istemişler fragmanı görene kadar nasıl olurdu diyorum ama fragmana bakınca da iyi olmuş diyorum. Çünkü San Andreas'da Catalina ile olan kısa süreli de olsa aşkımız ve yaptığımız soygunlar hikaye için ilgi çekiciydi. Bunu tüm oyuna güzel bir şekilde yedirirlerse süper olur. Kadın karakterinde dominant, feminist bir tip olmaması da ayrıca hoşuma gitti. Rockstar'ın böyle bir iş yapmayacağını düşünürüm ama söylentilere göre bu kadın karakter için erkek striptizcilerin olacağı veya buna benzer şeylerin olacağı söyleniyor. Zaten bu adamlar Amerika'nın mizahını yansıtmıyorlar mı GTA 4'te de Bully'de de vardı bunlar hatta 5'te bile vardı Trevor'un psikopatlıkları... Anlaşılan yine mizah seviyesi yüksek bir oyun geliyor. O klasik GTA ruhunu, Amerikan mizahını ve GTA'nın klasik yan karakterlerini bir de oynanışta ki eğlenceyi korusunlar geri kalan teknik seviyeyi mükemmel yapacaklarından şüphem yok.
Tüm bu yorumları güncel sızıntılara ve 2. fragmana dayanarak yaptım. İlk fragmana göre cilalamaların yanında karakterin ruhunu da hissedebildik. Tabii o ilk fragman olduğu için neredeyse 2 sene geçecek dünyayı tanıtıyordu bu fragman biraz daha hikayeye giriyor.
Hikayeyi ve dünyayı ele alırsak erkek karakterin yakışıklı, kaslı ve kadın karakterinde güzel olması, arka planda ki 80'ler müzikleri, palmiye ağaçları ve pembe neonlar ile gerçekten 80'ler Miami'sini hissettiren ve bunu güncel Amerika saçmalıkları ile harmanlanmış hikayede yeri zaman mutlu yeri zaman üzüntü ve yeri zamanda bizi duyguya bağlayıp karakterlerin hayatlarını izlerken, aksiyon dolu görevleriyle soluk soluğa bırakan bir oyun olmasını bekliyorum.