GTA 6 için hangi ekran kartı alınmalı?

Bütçe
5-7 Bin arası
@ahmetcn1

Şimdiden işini görecek kadar alsan bile yeter sana bu kart. 3 Sene sonra çıktığını düşünürsek acayip bir süre yani. GTA 6 çıkınca ona göre atıyorum 2. El RTX 4000 serileri ucuzlar veya rx serileri vs. bir sürü seçeneğin var.
Şu oyun için alacağım ama açar mı gibi söylemlerin bir garantisi yok.

Şu an bir tek garantisi olan ekran kartı ne dersen 4080 ile 4090 atıyorum. Yani örnek vermek için dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence GTA 6 için ortalama kartlar yeterli olacaktır. En kötü ayarları orta veya yüksek civarlarda tutarsın her şeyi Ultra çekmezsin. Ve DLSS veya FSR kalite ya da dengeli açıp rahat rahat oynarsın diye düşünüyorum.

Oyun PS5 ve Xbox Series X baz alinarak gelistiriliyor tabii Xbox'ta Series S'e de cikacagi icin tahmini GTX 1060 ayarinda ayarinda bir GPU yeterli olacak yani.

PC icin daha 5 yil var. Sektor ne yonde gelisir diyenlere kulak asma. Rockstar PC tarafini optimize yapma isine gec olsa da basladi Max Payne 3'ten sonra. Gene de biraz esneklik payi var. Biraz da kaliteli ayarlarda oynayayim dersen RTX 2060/3060 ayari bir GPU isini gorecektir. Ihtiyacin yoksa ve paranin deger kaybetmeyecegini dusunuyorsam 1 nesil bekle oyle al ekran kartini diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD kartlar GTA oyunlarında hep sorun çıkarıyorlarmış diye duydum. Eğer bütçeniz yetiyorsa RTX 4060 da bakabilirsiniz ama belki GTA 6'da durumu düzeltirler ve AMD kartlar da sorun çıkarmaz.
Ben ilk defa duyuyorum nerden öğrendiniz? Kendimde RX 570 kullanıyorum uzun süredir.

Minimum ekran kartı gereksinimi RTX 3060/2060 olabilir gibi geliyor eğer 2026'da PC çıkacağını düşünürsek. Sonuçta önümüzde 2-3 yıl arası bir dönem var.

AMD kartlar GTA oyunlarında hep sorun çıkarıyorlarmış diye duydum. Eğer bütçeniz yetiyorsa RTX 4060 da bakabilirsiniz ama belki GTA 6'da durumu düzeltirler ve AMD kartlar da sorun çıkarmaz.
OC'li GT 430 ile GTA 4'de 60 FPS alıyorum. Stok R7 250 ile 55...

En düşük ayarlarda oynamak için alabilirsin.

2026'da PC'ye grafikleri daha da iyileştirelerek gelecek bir oyuna şimdiden ekran kartı falan alınmaz.
Ekran kartı bir kenara dursun oyunların CPU tüketimi de artacaktır yeni oyunlar için, muhtemelen 5600 kurtarmaz GTA 6 için.

Amaç GTA 6 oynamaksa çuval dolusu parayı ekran kartına vermektense al bir ikinci el Series S, çıktığı gibi oyna hem de konsolda. Ben böyle yapacağım.

Ekran kartı bir kenara dursun oyunların CPU tüketimi de artacaktır yeni oyunlar için, muhtemelen 5600 kurtarmaz GTA 6 için.

5600 kurtarır o kadar da değil.

İfadeler: T21
4060 ve üstü, 3060 Ti ve üstü 6700 ve üstü rahat kaldıracağını düşünüyorum.

R5 5600 işlemcim var. RX6600 almayı düşünüyorum. GTA 6 için ön gören veya bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

İlla alacaksan elindeki ekran kartını sat 4K civarına bütçeye ekle o bütçeyede 2K ekle 13-14K bandında RTX3090 al. 24 GB VRAM en azından dayanır 2026'ya kadar. Ancak ben olsam beklerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…