GTA 6 için RTX 5080 sistem vs PS5 Pro

Oyun Makinesi

Hectopat
GTA 6 ve gelecek oyunları sorunsuz ultrada oynamak istiyorum. Kenarda 300.000 birikimim var, bu kasa 135.000 TL. PS5 Pro da 40.000 TL civarı. Fakat 300.000 para var diye de parayı har vurup harman savurmak istemiyorum, gerçekten değecekse öyle alacağım. Mesela bu attığım sistem, daha GTA 6 sistem gereksinimleri belli olmadı ancak GTA 6'yı çevre kalabalığı ve grafikler full halde ultrada sorun yapar mı, kasar mı analiz ve tahminlerinize göre? Direkt PS5 Pro 4K bir monitör mü alınmalı, ne dersiniz?

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D 4.7GHz 5.2GHz 104MB 8C/16T 120W AM5.
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi AM5 DDR5 8200MHz(OC) ATX.
RAM: G.Skill Ripjaws M5 32 GB (2x16 GB) DDR5 6400 MHz CL36 F5- 6400J3648F16GX2-RM5rk
Ekran kartı: Palit RTX 5080 GameRock 16 GB 256bit GDDR7.
Depolama: Kingston KC3000 2 TB 7000-6000MB/s NVMe PCIe 4.0 M.2 Gen4 SSD SKC3000S/2048G
Soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML360l Core ARGB CPU sıvı soğutucu.
Kasa: FSP CUT592 850W 80+Bronze PCI-e 5.0 ARGB 4x140mm midtower kasa.

Şöyle bak:
Ps5 pro en üst seviye konsol, attığın kasa da en üst seviye kasalardan biri. Yani burada senin tercihin önemli. Konsol mu yoksa pc mi? Şahsen ben olsam ps5 sistem kurardım. Ps5 pro+ 4k oled monitör şeklinde.

Bilgisayar merakın varsa ve oynayacağın oyunların bazıları konsolda yoksa iyi bir sistem kurabilirsin. Ama konsoldan oyun oynamayı seven birisiysen çok para çıksın istemiyorsan dediğin gibi PS5 Pro alırsın, GTA 6 dahil tüm oyunları rahatça oynarsın.

Ek olarak bir artısı da GTA 6'nın ilk etapta sadece konsola çıkacak olması. PC'ye oyun ne zaman çıkar Allah bilir. 2027-2028 belki...

Sistem çok iyi öncelikle fakat konsolda oyunun ne derecede performans vereceğini bilemiyoruz. O yüzden 2027-2028 civarında bilgisayara çıkacak olan bir oyun için en optimize edilmiş şekilde oynatır 5080 şu an en güçlü kartlardan biri.

PS5 Pro al çünkü oyun çıktıktan sonra bilgisayara ne zaman çıkacağı belli değil henüz. Belki 2 sene sonra PS6 birlikte çıkabilir bilgisayara. Sana tavsiyem su anlık PS5 Pro al derim GTA 6 bilgisayara çıkana kadar. Bilgisayara çıktıktan sonra satarım PS5 Pro'yu, sonra toplarım yeni sistemi.

GTA 6 için her ikisini de tahmin etmek zor.

PC optimizasyonunun ilk etapta kötü olma ihtimali yüksek bence. Ayrıca en az 1 sene geç çıkacak gibi duruyor. Geç çıkacak olmasını ve optimizasyonu bir kenara koyarsak, ideal senaryoda 5080'li sistem daha iyi grafik verecektir. Tabii PC'ye çıkış yaptığı zaman yeni ekran kartları ya da işlemciler ne durumda olacak onun da riski var. Şu an toplayacağın sistem top seviye olabilir ama GTA5 çıktığı zaman da öyle olacak mı? PS5 Pro'da da grafikler bence göz alıcı olacaktır. Biraz kafa yapısına göre değişir, bana kalırsa PS5 Pro ve güzel bir OLED TV ile yattığım yerden oynamak çok daha keyifli olur.

Bilgisayar kesinlikle daha iyi bir tercih olacaktır fakat çok para çıksın istemiyorsanız PS5 Pro ve 5070 Ti sistem alabilirsiniz. 135k ya ikisini almış olursunuz mis gibi.

Gt6 yı bekleyecek iseniz şimdiden sistem kurmaya gerek yok. Birikiminizi değer kaybetmeyecek şekilde değerlendirirseniz (döviz, altın gb. ) Gta6 çıktığında bugüne eş değer parada o günün top sistemini kurarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…