GTA 6 için Xbox series s/x mi, PlayStation 5/5 Pro mu?

30 olur muhtemelen işlemci ve oyunun zorunlu. Rtgi açmasi nedeniyle Pro'da daha net gorsel stabil 30 olur digerlerinde daha düşük stabil olmayan 30 olur Pro'da anca FSR4 geliyor 2026 başında o şekilde 60 FPS olur.
Tam anlamadım yanlış anladıysam affola da PS5 Pro 30 Fps asla almaz. Kalite performans ayarı gibi 2 ayarı var yanlışım yoksa kalite modunda tabii 30 alır en baba 40 45 Fps'ye oynar zaten oyunlarda da o ayar 30 Fps hedeflediğini yazıyor. Ama performans modunu da işin içine katıyorsak asla 30 Fps almaz ha çözünürlük olayını bilmiyorum ama 4k da olsa 1080 de olsa performans ayarı gerekirse görsellikten kısar yine 60 Fps'i verir. Zaten 1080p için Pro'nun 30 Fps zorunlu olması imkansız. Slim bile 1080p'de 30 almayacaktır PS5 30 Fps alırsa bilgisayarlarda oyun sürünür çünkü.

Digital foundry bile diyor piyasanin en bilgilileri ekstra bir şey olmazsa FSR4 pssr2 gibi hepsi 30 cunku oyun zorunlu RT var ve tum haritada gorselden kısmak istemiyor Rockstar gidin izleyin sallamiyorum biyerlerimden CPU güçlü degil bu konsollarda FPS 60 olması için birçok şeyden kisilmasi gerekiyor onu da Rockstar istemiyormuş.

Digital Foundry ne biliyor ki kesin bilgiymiş gibi yaklaşalım ortada bir bilgi yok kimse kesin birşey bilemez ne ben ne bir başkası. Daha oyunun ne görsellikle nasıl bir optimize ile çıkacağı belli değil PS5 neslinin daha bitmesine 2 sene varken yeni nesil konsolda 30 Fps almak hiç mantıklı değil. Rdr gibi oyunlar 30 Fps çıktı ama Gow da çıktığında 30 Fps'di PS4 oyunlarının genelinde vardı bu olay. Slim kısmı bir nebze şüpheli de olsa Pro kısmı dümdüz saçmalık bunu bilmek için uzman olmaya gerek yok performans modunda 30 Fps'i ortalamanın altında bir bilgisayar bile alabilir. Ki Pro zaten RT gibi teknolojileri daha efektif kullanmak için piyasaya çıktı. İşlemci önemli evet ama PS5'in işlemcisinden çok aşağı seviyede bir işlemci bile kullansanız o gpu ile 30 Fpsten fazla alırsınız zaten. Ha bunlar varsayım mı evet kesinliği yok ama böyle olma olasılığı bence çok daha yüksek. Herşeyi geçtim fragman zaten PS5'te kaydedilmiş.

Bende Pro alacağım ama şu an kendini kandırıyorsun en fazla 40 FPS mantıklı GPU ve CPU ayni şeylere etki etmiyor kotu CPU'da 60 FPS alamazsın NPC kalabalığı duser birçok etkende CPU'ya güç bindirir kalabalık sahneler gibi bu sahnelerde 60 FPS tutmak hem iyi GPU hem iyi CPU ister.

O cihaza 700 dolar veren insanlara kalkıp 30 40 Fps sunamazsın performans modunda hocam. Öyle ya da böyle yapacaklar kendimi kandırdığım yok çok yüksek ihtimalle bu olacaktır. PS5 Pro'nun 30 40 Fps aldığı oyunu hangi bilgisayar oynatacak? Onu da geçtim bu mantıkla Slim oyunu bile açamaz Pro 40 Fps alacak Slim ondan 3 5 Fps az mı alacak? Series S'e çıkacak bir oyunun en güçlü yeni nesil konsolda 30 Fps çalışacağını söylemek af buyrun ama bana göre saçmalık. Ps5'in işlemcisi de öyle dandik birşey değil bu arada 8 16 fena güçte olmayan bir işlemci. Ortalama bir bilgisayar ile aynı belki biraz daha iyi bir işlemcisi var bu oyun bilgisayara da çıkacak bilgisayara çıktığında herkeste öyle son nesil işlemciler olmayacak bunu hatırlamakta fayda var. Ve tekrar söylüyorum fragman PS5'te çekildi ara sahneler bana pek de 30 Fps gibi gelmedi ki 4k çözünürlükte çektikleri aşikar.

Az çok Ryzen 5 5500 benzeri islemcisi var PS5 Pro'nun yani düşük sayılır boyle bir oyunda kasmamak için 60 tercih etmeme nedenleri sabit veremezler ondan space marine 2'de mesela FPS 60 ama hep 30-40'a dusuyor CPU nedeniyle iyi araştır bence şu an yaptığın fanboyluk gibi geliyor bana PS5 Pro aman aman bir cihaz degil 4070 Ryzen 7 5700x3D içeren bir cihaz 60 FPS ustu verir DLSS olduğu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…